Vegan Peanut Protein Clafoutis

23 januari 2022 in Vegan
Vegan peanut protein clafoutis Live Puri recept

Vegan Peanut Protein Clafoutis

Te droog, weeĆÆg, smakeloos..Ā Het bakken van de perfecte eiwitrijke baksels is een kunst, vooral wanneer ze volledig plantaardig zijn.
Maar vandaag, op Internationale Pindakaasdag, ga ik een nagenoeg perfect plantaardig recept je delen. Mag ik je voorstellen aan deze Peanut Protein Clafoutis?

Anouk maakte deze lekkernij met onder andere Live Puri Vegan Pindakaas, havermeel, plantaardige kwark en kersen. Een super lekkere variant op de traditionele clafoutis. Clafoutis is een Frans gebak met kers dat doorgaans als dessert gegeten wordt. Deze Live Puri clafoutis kan je eigenlijk gedurende de hele dag wel eten!

Het recept is super simpel en kan gewoon niet mislukken. Ready to bake?

Bereidingstijd

20 minuten bereiden + 35 minuten bakken

Voedingswaarde

Per portie: 180 kcal, 14 gr koolhydraten (waarvan 5 gr suiker), 4 gr vet, 14 gr eiwitten.

Ingrediƫnten

BereidingĀ 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in met olie of bakspray.
  2. Mix alle ingrediƫnten (behalve de kersen) tot een glad beslag en schenk deze in de ovenschaal. Druk de helft van de bevroren kersen in het beslag en bewaar de overige helft.
  3. Bak de Pinda Protein Clafoutis in 30 minuten in de oven goudbruin.
  4. Haal de ovenschaal voorzichtig uit de oven en druk de resterende kersen in de clafoutis. Plaats vervolgens de ovenschaal nog zoā€™n 5 minuten in de oven.
  5. Serveer de Peanut Protein Clafoutis warm, eventueel met poedersuiker.

Anouk creĆ«erde dit vegan peanut protein clafoutis recept Net als deze geweldige gluhwein wafels en frozen snowballs. Of deze vegan peanutbutter & jelly cups! Meer inspiratie van Anouk? Volg haar dan op InstagramĀ voor nog veel meer leuks en lekkers!

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recipe Ingredients:

Editor's Rating:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief