Eiwitrijke Amerikaner

02 mei 2022 in Koolhydraatarm
Eiwitrijke Amerikaner recept Live Puri

Eiwitrijke Amerikaner

In Duitsland houden ze van bakken, dat is een feit. Zuurdesembrood en Duitse pretzels zitten ingebakken in de Duitse cultuur. Heerlijk hoor, zo’n zoute Duitse brezel of een sneetje Oberlander brood met currywurst. Maar wat als je zin hebt in iets zoets? Geen paniek, want natuurlijk bestaan er ook heerlijke zoete Duitse lekkernijen. We noemen: berlinerbollen, lebkuchen, baumkuchen.. Maar ken je Amerikaner al?

Amerikaner zijn luchtige, ronde koeken die lijken op eierkoeken. Ze worden gebakken met bloem, suiker, eieren, custardpoeder, roomboter en vanille en worden na het afkoelen gedecoreerd met glazuur. Super lekker, deze koekjes. Maar Amerikaner passen niet in een eiwitrijk dieet of koolhydraatarme leefstijl. Of toch wel? Wij hebben een eiwitrijk en koolhydraatarm recept voor de heerlijke Duitse ‘eierkoeken’.

Met dit koolhydraatarme recept maak je zelf Duitse Eiwitrijke Amerikaner waar je ook van kunt genieten als je glutenvrij, keto, koolhydraatarm of eiwitrijk eet. Bovendien is dit leuke recept helemaal niet moeilijk.

Met het recept van deze eiwitrijke Amerikaner maak je 10 koekjes. Om te delen, te bewaren of gewoon lekker vers zo weg te smikkelen. Veel bakplezier!

Bereidingstijd

15 minuten bereiden + 15 – 18 minuten bakken

Voedingswaarde

Per Amerikaner: 148,5 kcal, 2,9 gr koolhydraten (waarvan 1,1 gr natuurlijke suiker), 14,9 gr vet, 8,9 gr eiwit.

Ingrediënten

Voor de glazuur:

Bereiding 

  1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Voeg de zachte roomboter toe aan een grote mengkom en klop deze met behulp van een handmixer romig. Voeg beetje bij beetje de Ery Pure toe, en klop tot er een luchtig en romige massa is ontstaan.
  3. Tik vervolgens de eieren 1 voor 1 kapot en mix deze door het mengsel van boter en de Ery Pure. Zorg dat de ingrediënten goed in elkaar zijn opgenomen. Dit zijn de ‘natte ingrediënten’.
  4. Voeg alle droge ingrediënten (ontvet amandelmeel, amandelmeel, eiwitpoeder, custard poeder, psylliumvezels en bakpoeder) toe aan een andere kom en meng dit samen. Dit zijn de ‘droge ingrediënten’.
  5. Stort de droge ingrediënten in de kom met natte ingrediënten, voeg de melk toe en meng alles samen tot een plakkerig deeg.
  6. Schep met een flinke lepel deeg uit de kom op het bakpapier en maak met de achterkant van de lepel een mooie ronde vorm. Herhaal dit 10 keer, of tot het deeg op is.
  7. Bak de Amerikaner 15-18 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de bakplaat uit de oven en laat de Amerikaner afkoelen.
  8. Maak het glazuur door de Frost te mengen met water en breng deze aan op één kant van de Amerikaner (wanneer deze volledig zijn afgekoeld). Enjoy!

Anouk heeft het recept en de foto’s van deze eiwitrijke Amerikaner gecreëerd. Eerder maakte ze al deze custard funfetti pancakes en waanzinnige eiwitrijke strawberry cheesecake. Meer inspiratie van Anouk? Volg haar dan op Instagram voor nog veel meer leuks en lekkers!

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recept ingrediënten:

Waardering redacteur:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!