Eiwitrijke strawberry cheesecake recept
Eiwitrijke Strawberry Cheesecake; letterlijk en figuurlijk een hele mond vol. Voornamelijk dat letterlijke is hier precies de bedoeling, want deze zalige traktatie móét je gewoon proberen!
Anouk maakte deze cheesecake naar aanleiding van een intens hunkering naar de zomer. Mocht je nou nog meer redenen nodig hebben om deze te maken, dan zeggen wij op onze beurt: glutenvrij, vrij van toegevoegde suikers en natuurlijk eiwitrijk. Live Puri Vanille steelt namelijk de show in de romige ‘cheese’laag én de bodem.
Behalve het eiwitpoeder, vind je in onze shop ook de fijne natuurlijke zoetstof producten van Steviala waarmee je deze cheesecake een eigen twist kunt geven. Ontdek hieronder hoe het maken van deze cheesecake precies in z’n werk gaat. Heel veel plezier met maken!
PS: we haalden 8 tot 10 stukken uit deze taart. De voedingswaarde is berekend op 8 stukken.
Bereidingstijd
20 minuten bereiden + 50 minuten bakken en 8u koelkast
Voedingswaarde
Per stuk: 175 kcal, 7,8 gr koolhydraten (waarvan 4,1 gr suiker), 9,75 gr vet, 13,25 gr eiwitten.
Ingrediënten voor de bodem
- 20 gram Live Puri Vanille eiwitpoeder ongezoet of Live Puri aardbei eiwitpoeder ongezoet
- 20 gram volkoren speltmeel
- 20 gram amandelmeel
- 3 gram bakpoeder
- 75 ml (plantaardige) melk
- 100 Steviala druppels boterkoek (of 110 gram Steviala Ery Pure)
- Snuf zout
Ingrediënten voor de cheesecake laag
- 375 gram magere kwark
- 175 gram roomkaas (volvette)
- 200 gram Alpro plantaardige variatie op kwark
- 30 gram Live Puri Vanille eiwitpoeder ongezoet
- 30 gram Dr. Oetker puddingpoeder Sahne of maïzena
- 50 gram Steviala Frost Citroen
- 100 Steviala druppels cheesecake (of 110 gram Steviala Ery Pure)
Voor de topping
- Verse aardbeien
- Gevriesdroogde aardbeien
Bereiding
- Breng voor je begint met het maken van de cheesecake alle ingrediënten op kamertemperatuur. Vet een springvorm van 18 cm in met bakspray en verwarm de oven voor op 160 graden
- Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan een kom en meng dit tot een deeg. Verdeel het deeg met een lepel over de bodem van de springvorm.
- Klop met een garde of handmixer alle ingrediënten voor de cheesecake laag in een grote mengkom. Het is belangrijk dat het een egale massa zonder klontjes wordt. Giet deze massa over de bodem in de springvorm.
- Bak de cheesecake in het midden van de warme oven in totaal 50 minuten.
- Zet na 50 minuten de oven uit en laat de eiwitrijke Strawberry Cheesecake in de oven geleidelijk afkoelen. Plaats na een uurtje de cheesecake in de koelkast voor minimaal 8 uur.
- Maak de Strawberry Cheesecake af met verse en gevriesdroogde aardbeien. Geniet!
Anouk creëerde dit geweldige eiwitrijke strawberry cheesecake recept. Net als deze geweldige gluhwein wafels en frozen snowballs. Of deze vegan peanutbutter & jelly cups! Meer inspiratie van Anouk? Volg haar dan op Instagram voor nog veel meer leuks en lekkers!
Recipe Maaike 2 - Live Puri
Recept ingrediënten:
4.5