Peanut Butter Jelly Baked Oats

23 januari 2023 in Ontbijt
Peanut Butter Jelly Baked Oats recept

Peanut Butter Jelly Baked Oats

Deze Peanut Butter Jelly Baked Oats is voor iedereen die houdt van zachte, luchtige en lekkere ontbijtjes. Voor de mensen die dol zijn op de combinatie van pindakaas en jam. Én voor degenen die (niet) graag havermout eten. Want deze vegan en glutenvrije Peanut Butter Jelly Baked Oats is echt net een cake!

Baked Oats kwam, zag en overwon. In 2021 deed havermout uit de oven zijn intrede via het platform TikTok. Vandaag de dag is het concept nog steeds een razend populair. Wij begrijpen in elk geval wel waarom. Baked Oats kun je niet vergelijken met een kommetje pap. Nee, Baked Oats zijn luchtige cakes waarbij gemalen havermout als basis wordt gebruikt. In feite is het basisrecept van Baked Oats erg gezond, maar met toppings en vullingen kun je er natuurlijk ook een guilty pleasure van maken.

Niet in het geval van deze Peanut Butter Jelly Baked Oats. Met voedzame ingrediënten zoals – uiteraard – havermout, erwteneiwit isolaat en pindakaas kies je met dit recept voor een gezonde versie van Baked Oats!

Fan van baked oats? Waarschijnlijk word je dan ook heel erg blij van de Vegan Ovenbaked Oats met banaan en chocolade en de heerlijke Vegan Appeltaart Baked Oats.

Bereidingstijd

5 minuten bereiden + 20 à 25 minuten bakken

Voedingswaarde  

Per ontbijt (3 porties): 437 kcal, 59 gr koolhydraten (waarvan 38 gr suiker), 12 gr vet, 23 gr eiwit.

Per tussendoortje (5 porties): 262 kcal, 35 gr koolhydraten (waarvan 23 gr suiker), 7 gr vet, 14 gr eiwit.

Ingrediënten

  • 90 gram havermeel
  • 60 gram Live Puri Vegan pindakaas
  • 100 gram maple syrup (of andere stroperige zoetstof naar keuze)
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 180 ml ongezoete amandelmelk
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels frambozen- of aardbeienjam

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ramekin of ander ovenschaaltje in.
  2. Voeg het havermeel, eiwitpoeder, bakpoeder, de kaneel, de vanille en de maple syrup toe aan een kom en meng alles door elkaar. Schenk de amandelmelk in de kom en meng alles nogmaals goed door.
  3. Verdeel de helft van het beslag over de bodem van de ovenschaal. Voeg dan de pindakaas toe, gevolgd door de jam. Swirl alles met een mes voorzichtig door elkaar en schenk tot slot het resterende beslag in de ovenschaal.
  4. Bak de Peanut Butter Jelly Baked Oats 20-25 minuten goudbruin. Prik voor de zekerheid met een sateprikker in de Baked Oats om te controleren of het baksel gaar is.

Tip: serveer deze Baked Oats met vers rood fruit.

Deze Peanut Butter Jelly Baked Oats heeft Anouk speciaal voor Internationale Pindakaasdag gemaakt. Toch is dit een recept waar je 365 dagen per jaar je tanden in wilt zetten. Mocht dat iets teveel (of eigenlijk: te vaak) van het goede zijn, kijk dan vooral naar de rest van haar Live Puri recepten of volg haar op Instagram voor nog veel meer leuks en lekkers!

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recipe Ingredients:

Editor's Rating:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief