Overnight Oats zijn eigenlijk havermout vlokken die een nachtje in je koelkast gerust hebben. Als je fan bent van havermout ontbijtjes dan is dit een geweldig idee voor de ochtenden dat je vroeg op pad moet. Of voor wie een makkelijk en gezond ontbijt voor onderweg zoekt. De truc is namelijk heel eenvoudig: je mengt alle ingrediënten een avond van te voren, laat een nachtje rusten en de volgende ochtend hoef je er alleen een lepel bij te pakken. Klinkt perfect toch?
Het recept van deze overnight oats is extra perfect omdat de ‘oats’ zo lekker creamy zijn. Wie al een keertje overnight oats gegeten heeft, heeft misschien al gemerkt dat niet alle combinaties toppers zijn. Soms blijft je lepel zo recht overeind staan, dat je gaat twijfelen of niet per ongeluk beton gemaakt hebt.
Heb je liever koolhydraatarme overnight oats? Vervang de havermout vlokken dan door gemalen amandelen en gebroken lijnzaad.
Bereidingstijd
5 min bereiden
Ingrediënten:
Voor de decoratie:
Wij gebruikten aardbeien, blauwe bessen, rode bessen, perzik, banaan, chocolade zeezout pindakaas, kokosvlokken en een stukje chocolade. Maar je kan hier uiteraard zelf al jouw favorieten bij verzinnen. Of simpelweg wat kaneel als je echt veel haast hebt!
Bereiding
Enjoy!
Dit recept en de foto’s van deze creamy overnight oats zijn van Sue. Haar creaties kan je volgen op Instagram!