Kwarkdonuts

10 december 2018 in Tussendoortjes
Live Puri kwark donuts met eiwitpoeder

Kwarkdonuts   

Iedereen met een drukke planning heeft het wel eens moeilijk om gezonde tussendoortjes te vinden. Zo ook Yara van Home of a Foodie. Daarom ontwikkelde ze een recept voor kwarkdonuts die je in een handomdraai klaar maakt.

Ik ben bijzonder fan van dit recept omdat deze kwarkdonuts voor mij het beste van 2 werelden combineren: de structuur en smaak van een ‘echte’ donut en het voedzame van een gezond tussendoortje.

Ze zijn ideaal om op een een drukke dag een verantwoord en gezond tussendoortje mee te kunnen nemen. En voor wie geen donut vormpjes heeft, je kan het beslag ook in een gewone bakvorm bakken. Plakje afsnijden en gaan!

Bereidingstijd

15 minuten + 20 minuten bakken (ongeveer)

Ingrediënten voor 6 kwarkdonuts:

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen, door elkaar totdat er een plakkerig mengsel ontstaat.
  3. Druppel een beetje olie op een keukenpapiertje en vet daarmee de donut-bakvorm in. Verdeel het mengsel over de 6 donutvormen en druk daarna de blauwe bessen in de donut-vormpjes.Als je geen donut-bakvorm hebt, kun je de ‘donuts’ ook maken in een normale bakvorm van 12x12cm. Dan krijg je kwarkbites en die zijn net zo lekker!
  4. Plaats de donuts in de oven en bak ze af in 15-20 minuten. Maak je de ‘donuts’ in een normale bakvorm, dan bak je ze af in 20-25 minuten.

De kwarkdonuts zijn extra lekker met een beetje jam!

Dit kwarkdonuts recept is van Yara. Haar recepten zijn werkelijk zo ongelooflijk lekker. En als je je afvraagt, hoe maken ze toch die mooie foto’s van die lekkere creaties? Daarvoor heeft ze een bijzondere huisfotograaf die met moederlijke liefde alle gerechten op de foto zet. Zo ook de foto’s bij deze kwarkdonuts. Foto credits voor Corina Bouweriks. Laat je ogen even lekker genieten!

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!