Vegan Peanutbutter & Jelly cups

12 mei 2020 in Vegan
Live Puri vegan peanutbutter & Jelly cups banner

Vegan Peanutbutter & Jelly Cups

Op zoek naar een sensationeel dessert? Dan kan je je zoektocht staken. Deze vegan peanutbutter & jelly cups zijn geïnspireerd op de welbekende Reese’s Peanut Butter Cups maar dan bewust en 10x zo lekker! Ze zijn zelfs volledig suikervrij, plantaardig en ook nog eens eiwitrijk.

En met een romige pindakaasvulling, zoete frambozenjam en knisperende chocolade weet ik zeker dat je deze minstens zo lekker gaat vinden als het origineel!

Als klap op de vuurpijl: het is ook nog eens erg leuk om ze te maken! Meer plantaardige en eiwitrijke recepten zien? Kijk dan eens bij de vegan recepten!

Bereidingstijd

20 minuten + 1u koelkast

Voedingswaarde

Per cup: 455 kcal, 10 gr koolhydraten, 36,5 gr vet, 17 gr eiwitten.

Totaal: 911 kcal, 20 gr koolhydraten, 73 gr vet, 34 gr eiwitten.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Zet 2 siliconen cups klaar. Smelt de chocolade en kokosolie au bain-marie, en verdeel een laagje gesmolten chocolade over de bodem.
  2. Plaats ze 5 minuutjes in de vriezer om uit te laten harden. Bestrijk vervolgens (met de achterkant van een lepeltje) gesmolten chocolade op de randen van de cups. Zet weer terug in de vriezer.
  3. Meng voor de pindavulling de pindakaas met Live Puri en de ‘suiker’. Verdeel het mengsel in twee gelijke delen, rol van ieder deel een balletje, druk deze plat en leg deze op de chocoladebodem. Lepel de jam in de cups (niet helemaal vol).
  4. Bedek de cups met de rest van de gesmolten chocolade, bestrooi met rozenblaadjes en zet in de koelkast tot ze stevig genoeg zijn.

Anouk creëerde dit heerlijke recept van vegan peanut butter & Jelly cups. Net als dit heerlijke Golden Mylk Vegan Banana Bread.

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!