Golden Mylk Vegan Bananenbrood

04 mei 2020 in Vegan
Live Puri vegan bananenbrood

Golden Mylk Vegan Banana Bread

Dat wij gek zijn op een lekker bananenbrood weet iedereen inmiddels al wel. Maar dit vegan bananenbrood is wel andere koek om te bakken! Deze variant is namelijk volledig plantaardig, super gezond, eiwitrijk en heeft een kruidig gouden randje. Het nieuwe Live Puri vegan vanille eiwitpoeder heeft de test glansrijk doorstaan want dit vegan bananenbrood is op één middagje soldaat gemaakt. Door 2 personen…

Naast het eiwitpoeder is een ander essentieel ingrediënt de perfecte banaan. En de perfecte banaan om een bananenbrood te maken is een bruine banaan. Volledig bruin in z’n dunne jasje is ie zelfs ideaal! Dus als je nog een paar exemplaren onderin de fruitmand weet te vinden, dan is dit het perfecte recept om je overrijpe bananen te verwerken.

Overigens is dit bananenbrood ook uitermate lekker met het Live Puri vegan pindakaas eiwitpoeder. Alle verhoudingen blijven hetzelfde maar je krijgt een extra smaak explosie erbij!

Bereidingstijd

15 minuten + 60 minuten oventijd

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  2. Meng alle droge ingrediënten (dus tot en met het snufje zout) en een kom en roer door elkaar.
  3. Bereid de vegan eieren zoals beschreven op de verpakking. Bij Orgran no egg betekent dit dat je er water aan toe moet voegen.
  4. Smelt de kokosolie in de magnetron of een pannetje.
  5. Meng het vegan eimengsel, vanille extract, de havermelk, geplette bananen en de gesmolten kokosolie door elkaar in een andere kom.
  6. Mix het droge mengsel bij het eimengsel en mix een paar minuten door elkaar.
  7. Schenk het deeg in een ingevette bakvorm. Gouden tip: vet je bakvorm in en verdeel er dan wat bloem overheen zodat je de cake er makkelijk uit krijgt.
  8. Bak de cake gedurende 40 minuten op 165 graden. Verlaag vervolgens de temperatuur van de oven naar 150 graden en bak nog 20 minuten. Dit is om de binnenkant te laten garen zonder een verbrande bovenkant. Smakelijk!

Anouk creëerde dit heerlijke recept van vegan bananenbrood. Net als deze proteïne fluff of deze hartige wafels. Meer inspiratie van Anouk? Volg haar dan op Instagram voor nog veel meer leuks en lekkers!

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!