Heerlijk luchtig bananenbrood
Heb je wel eens rijpe bananen over waar je nog een bestemming voor zoekt? Je kan er deze bananenbroodmuffins mee maken. Of je kan ze invriezen en er een heerlijke bananen maaltijd smoothie mee maken. Maar dit keer maken we er een super makkelijk bananenbrood van!
Want bananenbrood is altijd een goed idee! We hebben al een aantal recepten geprobeerd maar tot op heden nog niet de perfecte topper gevonden. Tot nu dan! Met dit recept maak je makkelijk en snel een heerlijke zachte cake met een frisse touch door de frambozen en blauwe bessen er doorheen.
Maak je liever een keertje een volledig plantaardige variant? Kijk dan hier voor ons Golden Mylk Vegan Bananenbrood!
Bereidingstijd
20 min bereiden + 35-40 min bakken
Ingrediënten:
- 3 (rijpe) bananen
- 4 eieren
- 250 gram tarwemeel
- 250 gram vanille kwark (bijv Lindahls)
- 30 gram Live Puri Vanille eiwitpoeder ongezoet
- paar druppels vanillearoma
- 2 zakjes bakpoeder
- 100 gram blauwe bessen
- 70 gram frambozen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bekleed een ovenschaal of bakvorm met bakpapier.
- Meng alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen en frambozen, door elkaar tot een plakkerig geheel. Schep daarna de blauwe bessen en frambozen voorzichtig er doorheen en doe in de bakvorm.
- Ze hem in het midden van de voorverwarmde oven en bak af op 35-40 minuten.
Bestrooi met wat poedersuiker vlak voor serveren. Eet smakelijk!
Dit recept is van Yara. Ze maakte ook deze verantwoorde sinaasappeltaart en deze super lekkere eiwitrijke kwarktaart!