Verantwoorde sinaasappeltaart
Zomerse verantwoorde taartjes kunnen altijd! Deze sinaasappeltaart maak je met kwark en Live Puri eiwitpoeder. De kwark geeft ze lekker body en ons eiwitpoeder maakt ze heerlijk luchtig! En de sinaasappel geeft een heerlijk fris tintje.
Enne, met maar liefst 31 gram eiwit per taartpunt heb je een vol gevoel op een gezonde manier!
Zoek je nog een ander zomers idee? Kijk dan eens bij deze Limoncello taart! Je verkeert gelijk in zomerse sferen door de limoncello, een pittig drankje om een frisse taart mee te bakken.
Dit recept van deze sinaasappeltaart is echt makkelijk om te maken en kan gewoon niet mis gaan. Here we go!
Bereidingstijd
20 minuten bereiden + 50 minuten bakken + 50 minuten afkoelen
Voedingswaarde
Per taartpunt: 271 kcal, 20 gr koolhydraten (waarvan 4 gr suiker), 15 gr vet, 31 gr eiwitten.
Ingrediënten voor 3 taartjes:
- 1000 gram vanille kwark
- 6 eieren
- 100 gram Live Puri Vanille eiwitpoeder licht gezoet
- 200 gram havermout
- geraspte schil van 1 sinaasappel
Ingrediënten topping:
- 125 gram mascarpone
- 250 gram slagroom
- 5 gram klopfix
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvormen van 17cm doorsnede met bakpapier.
- Mix alle ingrediënten voor de taartjes met elkaar tot een egaal beslag.
- Bak de taartjes in 50 minuten goudbruin.
- Laat de taartjes goed afkoelen
- Als de taartjes volledig zijn afgekoeld, klop je in een kom de slagroom samen met de klopfix stijf.
- Schep dan met een spatel de marscarpone en sinaasappelrasp luchtig door de slagroom.
- Decoreer met de room, een plakje sinaasappel en schaafsel van de sinaasappelschil.
Eet smakelijk!
Dit sinaasappeltaart recept en de foto’s zijn gemaakt door Yara. Laat je ogen even lekker genieten! Of maak de taart en laat iedereen om je heen meegenieten!