Proteïne havermout notenkoekjes (geen oven nodig)
Ingrediënten voor 15 koekjes
- 250 gram havermeel
- 25 gram ongezoete Live Puri Active Cacao
- handvol ongezouten amandelen, grof gehakt
- 30 gram ongezouten pindakaas of notenpasta
- 50 gram gesmolten kokosolie
- 4 ontpitte grote dadels
- 190 ml water + 2 theelepels water op kamertemperatuur
Bereiding
- Leg bakpapier op een bakplaat
- Meng het havermeel, eiwitpoeder en de noten in een grote kom.
- Doe de pindakaas, kokosolie, dadels en het water in een blender of foodprocessor en mix tot het een gladde massa is. Giet in de kom met het meel-mengsel en meng door elkaar tot een dik deeg. Als het te droog wordt, voeg dan een eetlepel water toe en blijf mengen.
- Schep het deeg met een lepel uit de kom en maak er kleine balletjes van ter grootte van een golfbal. Maak ze plat met je handen en leg ze op de bakplaat. Plaats zonder af te dekken in de koelkast gedurende minstens een uur.
- Eet smakelijk!
Als je geen pindakaas of notenpasta in huis hebt, kan je dit ook heel makkelijk zelf maken door 30 gram noten naar keuze in een foodprocessor te mixen. Mix op hoge stand tot je een gladde massa krijgt. Laat nog even staan zodat de oliën uit de noten goed kunnen vrijkomen.
De koekjes kun je een week bewaren in een luchtdichte koekjesdoos. In de diepvries blijven ze drie maanden goed.