Healthy eiwitrijke kwarktaart met zomers fruit
Deze zomerse healthy eiwitrijke kwarktaart is echt briljant! In de zomer zijn lekker lichte receptjes met veel fruit een grote favoriet. En niet alleen omdat je vaker wat meer gemotiveerd bent om aan de beste versie van je lichaam wil werken, je hebt doorgaans ook minder trek.
Het recept bevat maar 7 ingrediënten en met 16 gram eiwitten in een punt, is het ook een erg dieet-vriendelijk taartje. En voor de trouwe fans van de recepten, dit is weer een toppertje uit de keuken van Yara van Home of a Foodie. Eerder maakte ze onder andere deze verrukkelijke makkelijke limoncello taart.
Deze healthy eiwitrijke kwarktaart is op smaak gebracht met frambozenkwark en Live Puri kokos eiwitpoeder. Maar je kan hier natuurlijk ook je eigen twist aan geven.
Bereidingstijd
20 min bereiden + 4 uur opstijven
Voedingswaarde per 1/8 taart
Per portie: 201 kcal, 29,9 gr koolhydraten (waarvan 16,75 gr suiker), 2 gr vet, 16 gr eiwitten.
Per portie koolhydraatarm: 244 kcal, 6,1 gr koolhydraten (waarvan 4,83 gr suiker), 15,6 gr vet, 16,8 gr eiwitten.
Ingrediënten voor de bodem:
- 17 gedroogde pitloze dadels (à 120 gram) (of 50 gram roomboter en extra 40 gram Steviala Sweet and Gold voor koolhydraatarm)
- 160 gram havermout (of amandelmeel als je koolhydraatarm wil)
- 40 gram honing (of suikervrije stroop Steviala Holy Hon als je koolhydraatarm wil)
Ingrediënten voor de kwarklaag:
- 5 gelatineblaadjes
- 400 gram magere Franse kwark
- 50 gram Live Puri kokos eiwitpoeder ongezoet
- 230 gram frambozenkwark
- Decoratie: kokosrasp, muntblaadjes en vers fruit (ik gebruikte frambozen, blauwe bessen en aardbeien)
Benodigdheden:
- Keukenmixer of blender
- Bakvorm of kleine ovenschaal (14 x 22 cm)
- Handmixer of garde
- Bakpapier
Bereiding
- Doe de gelatineblaadjes in een bakje met koud water om te weken en bekleed de springvorm met bakpapier.
- Mix de ingrediënten voor de bodem in de keukenmachine of blender tot alles helemaal fijn is gemalen.
- Verdeel het havermout-mengsel gelijkmatig over de bodem van de springvorm en druk dit goed aan met de bolle kant van een natte lepel. Zet de bodem in de koelkast, terwijl je verder gaat met de frambozenlaag.
- Meng de twee soorten kwark en het Live Puri eiwitpoeder met elkaar tot het een mooi geheel is.
- Verwarm in een steelpannetje een scheutje water à 25 ml. Als dit bijna kookt zet je het vuur uit, laat je de gelatineblaadjes uitlekken en roer je de gelatine door het water tot de gelatine volledig is opgelost.
- Meng dit met de kwark tot een samenhangend geheel en giet de eiwitrijke frambozen laag op de bodem en laat het taartje minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
- Decoreer het taartje met de verse vruchten en kokosrasp.
Eet smakelijk!
Dit recept en de foto’s van deze healthy eiwitrijke kwarktaart zijn van Yara. Eerder maakte ze deze skinny cheesecake, deze chai chocolade marmercake en dit geweldige luchtige bananenbrood. Bakken is zeg maar een passie voor Yara!
Heb je dit taartje gebakken? Plaats dan een foto op Instagram of Facebook en tag @livepuri. Dat vinden we leuk!