Gezonde Chai Chocolade Marmercake

24 april 2020 in Tussendoortjes
Live Puri gezonde Marmercake

Gezonde Chai Chocolade Marmercake

Deze marmercake is een streling voor het oog en je smaakpapillen! En wie houdt er nou niet van een heerlijke marmercake? De mix van 2 laagjes deeg zorgen voor het bijzondere effect als je de cake eenmaal gebakken hebt. Doorgaans heeft een marmercake een laagje vanille en een laagje chocolade maar deze versie heeft in plaats van de vanille een kruidig laagje chai! Super lekker!

Bovendien is deze versie ook nog eens gezonder dan een gewone cake door het hoge eiwitgehalte en het lagere koolhydraatgehalte. Perfect als je wil opletten op welke voedingsstoffen je binnen krijgt.

En als laatste pluspunt kan echt iedereen kan deze cake maken volgens Yara: Je voegt alles samen, mixt tot het een glad beslag is en daarna vul je de bakvorm. Een kind kan de was doen, met als resultaat een heerlijk en gezond tussendoortje!

Bereidingstijd

15 min bereiden + 30 min bakken

Ingrediënten:

  • 125 gram havermout
  • 100 gram amandelmeel
  • 50 gram Live Puri chai eiwitpoeder ongezoet 
  • 3 gram kaneel
  • 15 gram bakpoeder
  • 170 gram Franse magere kwark
  • 3 bananen
  • 2 eieren
  • 3 eiwitten
  • 15 gram cacaopoeder

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed het cakeblik met bakpapier. Ik maak het bakpapier altijd eerst nat onder de kraan, zodat hij makkelijk te vormen is naar de ovenschaal of bakvorm. Als je dit doet, zorg er dan voor dat je het bakpapier goed uitknijpt voordat je het cakeblik bekleedt.
  2. Doe de bananen, samen met de eieren, eiwitten en 100 gram Franse magere kwark in de blender of keukenmachine, en mix totdat de bananen volledig geprakt zijn. Heb je geen blender of keukenmachine? Prak de bananen dan eerst met een vork fijn, en meng daarna goed met de andere ingrediënten.
  3. Voeg daarna de havermout, amandelmeel, kaneel en bakpoeder erbij, en mix totdat alles goed gemengd is.
  4. Verdeel het mengsel in twee gelijke delen. Voeg aan de ene helft de cacaopoeder toe. En voeg aan het andere deel de Chai eiwitpoeder en 70 gram magere Franse kwark toe. Meng beide delen tot een glad beslag.
  5. Doe om-en-om een laagje Chai beslag en een laagje chocolade beslag in het cakeblik, en bak de marmercake vervolgens in het midden van de oven af in 30 minuten.
  6. Let op: Elke oven verwarmt op een eigen manier. Controleer dus goed of de gezonde cake gaar is, voordat je hem uit de oven haalt. Hij is gaar als je er een satéprikker in prikt en deze er schoon uitkomt.

Eet smakelijk!

Dit recept en de foto’s zijn van Yara. Eerder maakte ze deze skinny cheesecake en dit geweldige luchtige bananenbrood.

 

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!