Gezonde Snickers Balletjes

13 september 2021 in Vegan
Gezonde Snickers balletjes Live Puri

Gezonde Snickers Balletjes

Omdat je jezelf niet bent als je trek hebt; lactosevrije, glutenvrije, vegan(!) gezonde snickers balletjes, verrijkt met Live Puri eiwitpoeder in de smaak pindakaas.

Onweerstaanbaar lekker én uitermate geschikt om een verantwoorde manier de lekkere trek of stevige honger te stillen. Wat wil een mens nog meer? Ahlam, diëtiste en onwaarschijnlijk goeie fotografe, krijgt alle credits voor dit geweldige tussendoortje.

En geweldig is het! Een Snickers is niet het meest geweldige tussendoortje qua gezondheid. Deze snickers balletjes evenaren de smaak als geen ander en tellen maar liefst bijna 5 gram eiwit per stuk! En met slechts 180 kcal per balletje blijven ze ruimschoots onder ‘the real deal’.  Nog meer inspiratie? Probeer dan ook eens onze no bake cookie dough balletjes of onze frozen snowballs!

Bereidingstijd

15 minuten + 45 minuten vriezer

Voedingswaarde

Per balletje: 180 kcal, 5 gr koolhydraten (waarvan 3 gr suiker), 17 gr vet (waarvan 4,9 verzadigd), 4,8 gr eiwitten.

Ingrediënten

Bereiding gezonde snickers balletjes

  1. Gooi de pindakaas, kokosmeel (of amandelmeel), plantaardig Live Puri eiwitpoeder, siroop, vanille extract en zout in een keukenmachine en mix het tot een mooi geheel. Je kunt het eventueel ook met de handen doen.
  2. Het mengsel moet dik en compact zijn (niet plakkerig of kruimelig). Meng vervolgens de cacaonibs door het beslag.
  3. Rol vervolgens van 1 eetlepel balletjes en leg ze op een beklede bakplaat. Zet ze voor 30 minuten in de vriezer zodat ze wat harder worden.
  4. Smelt tussentijds de chocolade au bain-marie. (pannetje met onderaan water en een kommetje met de chocolade erbovenop)
  5. Wanneer de balletjes harder zijn, dompel ze dan één voor één in de gesmolten chocolade. Bestrooi ze daarna direct met wat gehakte pinda’s.
  6. Zet ze daarna terug in de vriezer voor 15 minuten. En dan kan je er eindelijk van genieten!

Ahlam creëerde dit gruwelijk lekkere recept en de foto van deze gezonde snickers balletjes. Meer inspiratie en gezonde leefstijl tips van haar zien? Volg haar dan op Instagram voor nog veel meer tips, leuks en lekkers!

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!