Frisse Limoncello taart
Deze Limoncello taart tovert gegarandeerd een glimlach op het gezicht van al je gasten. Limoncello is een heerlijk drankje waarmee je je direct op een zonnig terras in Italië waant… Maar zoals deze taart bewijst, is het ook een perfect ingrediënt om een frisse taart mee te bakken.
Werkelijk iedereen kan deze makkelijke taart maken. Je hebt er zelfs geen oven voor nodig, alleen een beetje geduld want hij moet een nachtje in de koelkast logeren. Here we go!
Bereidingstijd
15 minuten + 1 nacht in de koelkast
Ingrediënten bodem:
- 100 ml limoncello
- 12 gram zoetstof
- 30 gram citroensap
- 130 gram lange vingers
Ingrediënten vulling:
- 250 gram marscarpone
- 200 gram vanille kwark
- 30 gram Live Puri Vanille eiwitpoeder ongezoet
- 250 gram slagroom
- 10 gram (1 zakje) klopfix
- 50 gram poedersuiker
Eventueel als topping: 10 gram amandelschaafsel
Bereiding
- Bekleed een springvorm (22 – 24cm) met bakpapier.
- Doe de limoncello, de zoetstof en de citroensap in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen op laag vuur. Haal vervolgens het pannetje van het vuur.
- Dip de lange vingers een voor een in de limoncello en plaats deze in de springvorm. Dit wordt de bodem van de taart. Als je nog limoncello-mengsel over hebt, kun je dit als laatste over de bodem besprenkelen.
- Zet de bodem in de koelkast, en begin aan de roomlaag. Meng de mascarpone met de kwark en het eiwitpoeder.
- Klop de slagroom in een andere kom lobbig. Spatel de slagroom luchtig door het mascarpone-kwarkmengsel.
- Haal de springvorm uit de koelkast en doe de room-laag in de vorm. Zet vervolgens 1 nacht in de koelkast, en decoreer de taart met amandelschaafsel.
Eet smakelijk!
Dit limoncello taart recept is van Yara. Ze maakte ook deze creaties: kwarkdonuts, crunchy bliss balls met hazelnootjes en dit luchtige bananenbrood! Ware pareltjes!