Glutenvrije kokosbanaancake met frambozen
Wat krijg je als een waanzinnige kokoscake en luchtig bananenbrood met elkaar combineert? Precies! Een kokosbanaancake! Dit is weer zo’n zalig lekker tussendoortje dat altijd kan.
En wat nog meer fijn is, je maakt deze kokosbanaancake met 6 natuurlijke eenvoudige ingrediënten die volledig glutenvrij zijn. Bovendien is dit recept laag in koolhydraten. De enige suikers die erin zitten zijn afkomstig van het fruit. Je kan zelf nog wat zoetstof naar keuze toevoegen. Maar dat is niet perse nodig.
Zo kan echt iedereen meegenieten!
Bereidingstijd
15 min bereiden
40 min bakken
Ingrediënten cake:
- 150 gram geraspte kokos
- 30 gram Live Puri Kokos eiwitpoeder licht gezoet
- 3 eieren
- 2 rijpe bananen
- (diepgevroren) frambozen
- suikervrije stroop (optioneel)
Bereiding
- Verwarm de oven naar 200 graden.
- Doe het eiwit van de eieren in een hoge maatbeker en het eigeel in een mengkom.
- Meng met een vork het eigeel, twee geplette bananen, de geraspte kokos, het kokos eiwitpoeder en een scheut vloeibare zoetstof.
- Klop de eiwitten stijf en meng ze voorzichtig met een spatel door het beslag tot je een egaal geheel krijgt. Niet kloppen, want dan klop je de luchtigheid uit de cake.
- Bekleed een bakvorm met een vel bakpapier en giet er het beslag in.
- Nestel er vervolgens de (afgedepte diepgevroren) frambozen in.
- Bak dit in de voorverwarmde oven gedurende 40 minuten op 200°.
- Verdeel in stukjes!
Note: Als je diepgevroren frambozen gebruikt, dep ze dan even af voor je ze in het beslag doet. Anders kan het deeg nogal vochtig worden.
Dit recept is van Yasmin. Volg haar op Instagram voor allerlei geweldig mooie lekkere gerechten!