Waanzinnige kokoscake met kokosschaafsel op bordje

Gezonde kokoscake   

Het enthousiasme wat ervan afspatte toen we deze kokoscake zagen! Hij is niet alleen erg lekker maar is ook nog eens gezond te noemen. Deze cake heeft dezelfde structuur en zoetigheid als een normale vanille cake maar dan met een stuk minder koolhydraten en vetten.

Wat zit er dan wel in? De basis is kokosmeel en Live Puri kokos eiwitpoeder. Kokosmeel wordt gemaakt van het vlees van kokosnoten. Dit wordt gedroogd en vervolgens vermalen. Het is koolhydraatarm en glutenvrij.

De zoetigheid komt uit natuurlijke fruitsuikers zoals banaan en dadels. Een puur natuur cake dus die je niet zal teleurstellen! Liever een gewone cake? Probeer dan een keer onze muffins.

Bereidingstijd

10 minuten

20 minuten bakken

Ingrediënten:

  • 85 gram kokosmeel
  • 1 banaan
  • 3 eieren
  • 10 gram bakpoeder
  • 75 gram ontpitte dadels
  • 25 gram Live Puri Active Kokos eiwitpoeder ongezoet
  • 5 eetlepels magere kwark
  • kokos (of amandel flakes) voor decoratie
  • kokosolie of boter

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix de gepureerde banaan en dadels met de eieren.
  3. Voeg er het kokosmeel, bakpoeder, de kwark en het eiwitpoeder aan toe.
  4. Meng samen tot een glad beslag.
  5. Giet in een ingevette bakvorm en strooi er de kokosflakes overheen.
  6. Bak 50 minuten in de oven op 180 graden.

Het invetten van de bakvorm is echt essentieel! Dit waren we de eerste keer dat we deze maakten vergeten en dan is het toch een klein oorlogje om de cake uit de vorm te krijgen. Bakpapier doet het ook goed!

Dit geweldige recept is van fitfooodlover. Wij zijn fan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *