Coconut bliss balls

08 december 2020 in Tussendoortjes
Live Puri coconut bliss balls

Coconut bliss balls 

Deze coconut bliss balls zien er uit als bonbons, smaken minstens zo goed, maar zijn stiekem een stuk beter voor je dan de gemiddelde kerstlekkernij.

Balans is key in het leven. Met de feestdagen schiet de balans toch vaak even door wat resulteert in een januari vol goede voornemens. Waar we ons vervolgens niet echt aan weten te houden en dan maar lijdzaam afwachten op betere tijden. Toch kan lekker genieten synoniem staan met gezond genieten. Zodat je niet elke januari ontevreden rondloopt met jezelf.

Onze beste tips over hoe je de feestdagen zonder aankomen doorkomt, schreven we eerder al. Kook je dit jaar zelf? Dan zijn deze coocnut bliss balls een geweldig idee!

Bereidingstijd

10 min bereiden

30 min in koelkast

Voedingswaarde

Per balletje: 99 kcal, 13 gr koolhydraten, 4 gr vet, 2 gr eiwitten

Totaal: 1.982 kcal, 250 gr koolhydraten, 82 gr vet, 48 gr eiwitten

Ingrediënten:

  • 10 ontpitte medjoul dadels (ong 200 gram)
  • 150 gr granola (of walnoten)
  • 25 gram Live Puri Kokos eiwitpoeder ongezoet
  • 1 reep suikervrije pure chocolade
  • Een handje kokosrasp
  • 2 eetlepels kokosolie

Bereiding

  1. Smelt de kokosolie en doe deze samen met de dadels, de granola en het eiwitpoeder in de food processor. Zet de food processor aan en laat deze zijn werk doen tot het geheel een deegachtige structuur heeft. Als het deeg nog wat droog is, kun je nog een beetje water toevoegen tot het plakkerig genoeg is om te kneden.
  2. Draai ronde balletjes van het deeg en leg deze op een bordje. Strooi op een ander bord een handje kokosrasp. Je moet zo meteen erg snel werken, dus het is handig om alles vast klaar te leggen.
  3. Smelt de melkchocolade au bain-marie of in de magnetron. Let op, als je de magnetron gebruikt, moet je de chocolade elke 15 seconden even doorroeren om te voorkomen dat deze verbrandt.
  4. Als de chocolade helemaal gesmolten is, rol je de bliss balls eerst door de chocolade en daarna door de kokosrasp. Wanneer je dit met alle bliss balls hebt gedaan, leg je deze voor minimaal 30 minuten in de koelkast.

Tip: Bewaar ze in een afgesloten bakje in de koelkast.

Tip 2: Gebruik je gewone dadels in plaats van medjoul dadels? Laat ze dan voor gebruik 10 minuten weken in warm water, dan worden ze zachter.

Dit recept en de foto’s van deze coconut bliss balls zijn van Tatum. Meer inspiratie van Tatum vind je op Instagram!

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!