Het beste eiwitrijke bananenbrood

22 februari 2023 in Vegan
Eiwitrijk bananenbrood live puri

Het beste eiwitrijke bananenbrood

Als je op zoek bent naar het beste eiwitrijke bananenbrood, dan strandt die zoektocht hier. Dit bananenbrood met tahin, knapperige bananenchips en zeezoutvlokken heeft goede voedingswaarden, een perfecte structuur en een waanzinnig smaak.

We horen je denken: wéér een recept voor bananenbrood? Absoluut! We begrijpen best dat je met zóveel recepten voor bananenbrood de bananenplanten in de bananenplantage niet meer ziet. Maar, in het geval van bananenbrood geldt: zoveel mensen, zoveel wensen. De een wordt blij van een klassiek bananenbrood met suiker en boter, de ander van een meer voedzaam bananenbrood. Dit eiwitrijk bananenbrood met tahin is speciaal voor degene die een voorkeur heeft voor het laatste. En het mooie is, dit gezonde bananenbrood is misschien nog wel lekkerder dan het traditionele Amerikaanse bananenbrood.

Wat dit eiwitrijke bananenbrood gezond maakt, is onder andere het gebruik van volkoren meel en tahin. Hierdoor bevat deze versie waardevolle voedingsstoffen en barst het van de vezels die goed zijn voor de spijsvertering. Verder is dit bananenbrood een goede bron van gezonde vetten, vitaminen en mineralen. Én vergeet de eiwitten niet; mede dankzij de toevoeging van Live Puri Vanille zit er in dit hele bananenbrood maar liefst 90 gram eiwit.

Klaar voor de start? Bakken maar! Sluit dit bananenbrood niet helemaal aan bij jouw dieet of leefstijl? Wellicht past het glutenvrije bananenbrood met kokosmeel of het bananenbrood met blauwe bessen en framboos dan wél bij jou.

Bereidingstijd

5 minuten bereiden + 20 à 25 minuten bakken

Voedingswaarde  

Per plak (9 porties): 204 kcal, 21 gr koolhydraten (waarvan 7 gram suiker), 8 gr vet, 10 gr eiwit.

Ingrediënten

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht) en vet een bakvorm in met bakspray of neutrale olie.
  2. Neem een grote mengkom en doe daar het volkorenmeel, het eiwitpoeder, de zoetstof, de bakpoeder, de baking soda en de kaneel in. Mix alles goed door elkaar. Dit zijn de droge ingrediënten.
  3. Doe de rijpe bananen, het vanille extract, het ei en de witte tahin in een andere mengkom en pureer alles glad met behulp van een staafmixer. (Goed prakken met een vork kan eventueel ook.) Dit zijn de natte ingrediënten.
  4. Voeg de droge ingrediënten toe aan de kom met natte ingrediënten en mix dit tot een beslag. ‘Overmix’ niet.
  5. Roer een deel van de bananenchips door het beslag en giet het mengsel in de bakvorm. Verdeel de resterende bananenchips over de bovenkant van het bananenbrood en bak 30 minuten in de warme oven, of totdat het bananenbrood gaar is. De gaarheid kun je controleren door met een satéprikker in het brood te prikken. Komt de prikker er droog uit? Dan is je bananenbrood goed!

Het recept van het beste eiwitrijke bananenbrood hierboven, is ontwikkeld door Anouk. Op haar Instagram plaatst ze regelmatig creaties met de eiwitpoeders van Live Puri. Absoluut de moeite waard om eens een kijkje te nemen op haar account! Of bekijk al Anouk’s Live Puri recepten op onze website.

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recept ingrediënten:

Waardering redacteur:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!