Bananenbrood verveelt never nooit niet!
Alweer zo’n 2 jaar terug maakte Ellen Geerlings dit smeuïge glutenvrij bananenbrood met kokosmeel. Mocht je het gemist hebben, dan is hier je herkansing. Het is een uniek recept want dit bananenbrood is dus gemaakt met kokosmeel. En dus bevat het een stuk minder koolhydraten dan een gewoon bananenbrood.
Kokosmeel neemt veel vocht op. Je kan het dus niet zo maar 1 op 1 vervangen door een andere meelsoort. De verhoudingen van dit recept staan helemaal uitgebalanceerd zodat je een heerlijk smeuig broodje krijgt!
Onze liefde voor bananenbrood hebben we de afgelopen jaren niet onder stoelen of banken gestoken! We maakten al een keertje bananenbroodmuffins, een vegan golden mylk bananenbrood, en een heerlijk luchtig bananenbrood met blauwe bessen. En nu voor het eerst een volledig glutenvrije variant!
15 min bereiden + 50 min bakken
Per plakje: 111 kcal, 15 gr koolhydraten, 7 gr vet, 10 gr eiwitten.
Totaal: 886 kcal, 120 gr koolhydraten, 57 gr vet, 76 gr eiwitten.
Eet smakelijk!
Dit recept en de foto’s zijn van Ellen Geerlings. Ellen is orthomoleculair therapeut, biedt diverse workshops aan en geeft ook elke dag waardevolle tips via Instagram!