Glutenvrij bananenbrood met kokosmeel

23 februari 2021 in Tussendoortjes
Glutenvrij bananenbrood met kokosmeel Live Puri

Glutenvrij bananenbrood met kokosmeel

Bananenbrood verveelt never nooit niet!
Alweer zo’n 2 jaar terug maakte Ellen Geerlings dit smeuïge glutenvrij bananenbrood met kokosmeel. Mocht je het gemist hebben, dan is hier je herkansing. Het is een uniek recept want dit bananenbrood is dus gemaakt met kokosmeel. En dus bevat het een stuk minder koolhydraten dan een gewoon bananenbrood.

Kokosmeel neemt veel vocht op. Je kan het dus niet zo maar 1 op 1 vervangen door een andere meelsoort. De verhoudingen van dit recept staan helemaal uitgebalanceerd zodat je een heerlijk smeuig broodje krijgt!

Onze liefde voor bananenbrood hebben we de afgelopen jaren niet onder stoelen of banken gestoken! We maakten al een keertje bananenbroodmuffins, een vegan golden mylk bananenbrood, en een heerlijk luchtig bananenbrood met blauwe bessen. En nu voor het eerst een volledig glutenvrije variant!

Bereidingstijd

15 min bereiden + 50 min bakken

Voedingswaarde

Per plakje: 111 kcal, 15 gr koolhydraten, 7 gr vet, 10 gr eiwitten.

Totaal: 886 kcal, 120 gr koolhydraten, 57 gr vet, 76 gr eiwitten.

Ingrediënten:

  • 55 gram kokosmeel
  • 4 rijpe kleine bananen (zo’n 300 gram)
  • 25 gram Live Puri kokos eiwitpoeder ongezoet
  • 4 eieren
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • vanille-extract naar smaak
  • optioneel: noten, zaden, stukjes pure chocolade, rozijntjes of wat je lekker lijkt!

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden en bekleed je cakeblik met bakpapier.
  2. Roer het kokosmeel, Live Puri eiwitpoeder, bakpoeder en kaneel goed door elkaar en zorg dat er geen klontjes in zitten.
  3. Gebruik een blender of keukenmachine om de bananen, eieren, kokosolie en vanille extra te mengen. Je kunt de kokosolie eventjes opwarmen zodat het vloeibaar is.
  4. Spatel vervolgens je bananenmengsel door het meelmengsel en roer goed door. Vind je het lekker om wat nootjes of iets anders extra’s toe te voegen? Meng dit er nu dan ook doorheen.
  5. Doe je mengsel in je cakeblik en zet zo’n 50 minuten in de oven. Kijk tussendoor even of de bovenkant niet te snel bruin wordt en check met een satéprikker of het brood gaar is.
  6. Laat goed afkoelen op een rooster en smullen maar!

Eet smakelijk!

Dit recept en de foto’s zijn van Ellen Geerlings. Ellen is orthomoleculair therapeut, biedt diverse workshops aan en geeft ook elke dag waardevolle tips via Instagram!

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief