Eiwitrijke mini cakes

26 januari 2024 in Ontbijt
Eiwitrijke mini cakes Live Puri

Eiwitrijke mini cakes

Cakes komen in allerlei soorten en maten. Eiwitrijke mini cakes met aardbei, pinda en chocolade zijn wat ons betreft een van de betere. Ze zijn zacht, voedzaam, glutenvrij, zien eruit om op te eten en smaken – niet geheel onbelangrijk – heerlijk. Waar wacht je nog op? We gaan mini cakes maken!

Bereidingstijd

15 minuten voorbereiding + 60 minuten rusttijd + 10 minuten baktijd + 15 minuten decoratietijd

Voedingswaarde

Per eiwitrijke mini cake (zonder coating en topping): 97 kcal, 7 gr koolhydraten (waarvan 2 gr suiker), 3 gr vet, 9 gr eiwit

Ingrediënten (10 mini-cakes)

Voor de eiwitrijke mini cakes

  • 70 g havermeel (eventueel glutenvrij)
  • 70 g Live Puri eiwitpoeder aardbei
  • 35 g pindameel
  • 5 g bakpoeder
  • 120 g ongezoete appelmoes
  • 120 g aardbeienkwark (wij hebben Almhof proteïnekwark gebruikt)
  • 60 g ongezoete amandelmelk
  • 25 g roomboter, gesmolten

Voor de coating

  • Pure (suikervrije) smeltchocolade van Steviala
  • Pinda’s in chocolade (suikervrij), gehakt

Bereiding 

  1. Zeef het havermeel, eiwitpoeder van LivePuri, pindameel en bakpoeder boven een grote mengkom. Dit zijn de droge ingrediënten. 
  2. Voeg de overige ingrediënten van de eiwitrijke mini cakes toe in een aparte kom. Meng deze goed door elkaar met behulp van een  vork of handmixer. Dit zijn je natte ingrediënten.
  3. Gebruik een spatel om de natte ingrediënten over te hevelen in de kom met de droge ingrediënten. Meng het geheel met een vork tot een deeg. Pak het deeg in in folie en plaats deze een uurtje in de koelkast.
  4. Verwarm – zodra het uur is verstreken – de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier. Verdeel het gekoelde deeg vervolgens in 10 delen en vorm met je handen ronde bolletjes. Leg de bolletjes op de bakplaat en druk ze voorzichtig iets plat. 
  5. Bak de eiwitrijke mini cakes 10 à 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de mini cakes volledig afkoelen in de oven (met de deur open).
  6. Na het afkoelen kun je de mini cakes decoreren. Smelt de pure chocolade au bain-marie en dip de afgekoelde cakes één voor één in de gesmolten chocolade. Leg de gecoate cakes op een rooster, bestrooi ze met de gehakte chocoladepinda’s en laat de chocolade volledig uitharden.

Smaken deze eiwitrijke mini cakes naar meer? Check dan Anouk’s andere lekkere Live Puri recepten. Voor andere recepten en (food) inspiratie kun je ook terecht op haar Instagram.

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recept ingrediënten:

Waardering redacteur:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!