Proteine Pancakes van Mango en Kokos
Van pannenkoeken krijgen we eigenlijk nooit genoeg, maar bij protein pancakes is dat stiekem ook helemaal niet erg. Deze tropische pancakes worden namelijk op een gezonde manier bereid en zitten boordevol eiwitten en vers fruit. De kokos en verse mango maken het een ideaal zomerontbijtje, voor lange tropische warme weekenden. Een prima begin van de dag dus en een heerlijke pre- of after-workout snack.
Maar ook voor de herfst en winter hebben we lekkere pannenkoekjes! Kijk maar eens bij deze American Pancakes of deze pompoen pannenkoekjes.
Ingrediënten voor 5 pancakes
- 200 gram havermout
- 120 gram amandelmelk
- 1 eetlepel Live Puri vanille eiwitpoeder ongezoet of Live Puri Kokos eiwitpoeder ongezoet
- Snufje kaneel
- Snufje zout
- Halve mango
- Klein handje kokossnippers
- Kokosolie om in te bakken
Bereiding
- Maal de havermout eerst fijn. Dit kan prima in een blender.
- Voeg hier het kaneel, het zout en het eiwitpoeder aan toe. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg tot slot de mango in stukjes toe. Je zult merken dat de mix hier nog wat dikker van wordt en perfect is voor het bakken van kleine pancakes.
- Verhit dan wat kokosolie in de pan.
- Schenk voorzichtig de pannenkoekjes in de pan. Het vuur mag wat hoger staan in het begin, draai het na een halve minuut wat lager zodat de pancake niet aanbrandt, maar nog wel doorgaart.
- Wanneer de bovenkant een beetje droger wordt, draai je de pancake om.
- Presenteer de pancakes op een bord en decoreer het met wat losse mangostukjes en kokossnippers.