Pompoen pannenkoeken to die for!
Herst = pompoenen. Je maakt er uiteraard lekkere soep van. Maar pompoen is super veelzijdig en daar kan je veel meer mee. In Amerika maken ze er pumpkin pie van. En op Curacao mengen ze de pompoenen gewoon door het pannenkoeken beslag. Wij geven er onze eigen draai en en maakten er eiwitrijke pompoen pannenkoeken van.
Pompoen zelf heeft niet een heel uitgesproken smaak dus gebruikten we de chai poeders om er een lekkere kruidige twist aan te geven. Je kan uiteraard ook gaan voor vanille.
Bereidingstijd
10 minuten
10 minuten bakken
Ingrediënten:
- 100gr pompoenstukjes (kan ook kant en klaar)
- 1 ei
- 25 gram Live Puri Chai eiwitpoeder licht gezoet of ongezoet
- 75 gram bloem (tarwe, haver of spelt)
- 100 ml melk
- kaneel (decoratie)
- olijfolie
Bereiding
- Kook de pompoenstukjes in water ongeveer 6 minuten totdat de pompoen zacht is.
- Meng in een kom ondertussen het ei, de bloem, het eiwitpoeder en de melk door elkaar tot het een glad mengsel is. Dit blijft een beetje een dik beslag.
- Giet de pompoenstukjes af en laat even afkoelen.
- Voeg de pompoen aan het beslag toe en pureer het geheel. Het beslag wordt nu wat dunner.
- Bak de pannenkoekjes in de pan met olijfolie.
- Decoreer met kaneel en eventueel wat honing.
- Smakelijk!