Pompoen-rozijnenbrood

11 oktober 2023 in Ontbijt
Pompoenbrood

Pompoen-rozijnenbrood

Als je weleens met pompoen gebakken hebt, dan weet je dat dit ingrediënt grote kans geeft op succes. De gezonde, smakelijke groente beschikt namelijk over eigenschappen die baksels fantastisch lekker kunnen maken. Drie keer raden wat wij doen wanneer de pompoenen weer in overvloed verkrijgbaar zijn? Juist: bakken! En dan bij voorkeur dit pompoen-rozijnenbrood.

Kleine kanttekening: dit pompoen-rozijnenbrood kun je niet vergelijken met een brood dat eigenlijk meer een cake is. Denk aan bananenbrood of het traditionele Amerikaanse zucchini bread. Nee, er komt in dit pompoen-rozijnenbrood namelijk geen toegevoegde suiker of zoetstof kijken. De rozijnen geven dit pompoen-rozijnenbrood uiteraard wel een ‘zoetje’, maar wij vinden dit brood eigenlijk het lekkerst met een plak kaas. Toch kun je op een plak van dit pompoenbrood met rozijnen ook roomboter, chocoladepasta, notenpasta of helemaal niets smeren. Eigenlijk zou je goed kunnen zeggen dat dit pompoen-rozijnenbrood een beetje de vibes van een krentenbol heeft. Lekker!

Bereidingstijd

15 minuten voorbereiding + 50 minuten baktijd

Voedingswaarde

Per pompoenbrood: 1759 kcal, 255 gr koolhydraten (waarvan 93 gr suiker), 25 gr vet, 119 gr eiwit

Ingrediënten

 • 2 eieren
 • 210 gram (zelfgemaakte) pompoenpuree van Hokkaido pompoen
 • 175 gram Griekse yoghurt 0%
 • 80 gram amandelmelk, ongezoet
 • 150 gram volkoren tarwemeel
 • 75 gram Live Puri eiwitpoeder naturel
 • 25 gram kokosmeel
 • 10 gram bakpoeder
 • flinke snuf zout
 • 125 gram rozijnen 

Bereiding 

 1. Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 190 graden (175 hetelucht) en vet een cakeblik met een lengte van 25 cm goed in.
 2. Zet twee mengkommen klaar en meng in de ene kom de eieren met de pompoenpuree, de Griekse yoghurt en het amandelmelk goed door elkaar. Dit zijn de natte ingrediënten. 
 3. Zeef het volkorenmeel, het eiwitpoeder en het kokosmeel boven de andere mengkom. Voeg het bakpoeder en het zout toe en meng dit samen. Dit zijn de droge ingrediënten.
 4. Meng de droge ingrediënten voorzichtig door de natte ingrediënten. Mix niet te lang, dit maakt het pompoenbrood droog. Roer tot slot de rozijnen door het beslag en giet alles in de vorm.
 5. Plaats de vorm in de warme oven en bak het pompoenbrood met rozijnen in 50 minuten gaar, of totdat een prikker er schoon uitkomt.

Dit heerlijke pompoen-rozijnenbrood is een recept van Anouk en slechts een haar vele Live Puri recepten. Meer recepten, producttips en food-inspiratie kun je vinden op haar Instagram.

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recept ingrediënten:

Waardering redacteur:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!