Eiwitrijk groentebrood
Dit kleurrijke, eiwitrijke groentebrood is goed gevuld met doperwten, paprika en maïs. Gebakken zonder gist en uitermate smeuïg dankzij de toevoeging van magere kwark en Live Puri naturel. Volkorenmeel voorziet dit eiwitrijke groentebrood van de nodige vezels en gerookt paprikapoeder geeft het brood een unieke smaak. Een winnaar!
De tijd dat alle soorten brood zonder nadenken als ‘ongezond’ werd beschouwd ligt inmiddels achter ons. Lang gerezen brood op basis van zuurdesem, maar ook het halfje volkoren zijn terug op de ontbijttafel. Ook in huize Live Puri. Dat neemt niet weg dat we soms graag zelf de keuken induiken om brood te bakken. Op voorwaarde dat het om dit eiwitrijke groentebrood gaat. Het maken van dit brood zonder gist is namelijk super makkelijk en vereist geen kneden, rijzen en vormen van het deeg. En misschien nog wel het belangrijkst: dit groentebrood is geweldig om te serveren naast een soep of een salade. Uit het vuistje eten is ook een goed idee.
En gezond dat dit eiwitrijke groentebrood is! Een sneetje bulkt van de eiwitten, vezels en vitaminen en mineralen. Behalve volkoren tarwemeel bevat het brood ons pure eiwitpoeder, magere kwark, eieren, verse eiwitten en diepvriesgroenten. En vraag je jezelf nu af of dit brood niet naar een omelet smaakt? Enigszins. Je zou goed kunnen zeggen dat dit eiwitrijke groentebrood een kruising is tussen een hartig brood en een frittata. Hoe dan ook, het is ontzettend lekker!
Bak je liever broodjes? Ook dan ben je hier op het juiste adres. Met slechts 6 ingrediënten bak je zelf proteïne broodjes, en als je een liefhebber bent van zoete broodjes raden we deze gezonde zoete paasbroodjes aan.
Bereidingstijd
15 minuten voorbereiding + 45 minuten baktijd
Voedingswaarde
Totaal: 1108 kcal, 80 gr koolhydraten (waarvan 16 gr suiker), 29 gr vet, 113 gr eiwit.
Per dikke plak (1/8 stuk): 138 kcal, 10 gram koolhydraten (waarvan 2 gr suiker), 4 gr vet, 14 gr eiwit.
Ingrediënten
- 3 eieren
- 3 eiwitten
- 150 gram magere kwark
- 60 gram volkorenmeel
- 50 gram Live Puri Naturel eiwitpoeder
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 8 gram bakpoeder
- 350 gram Mexico Melange (uit de diepvries)
- zout en peper naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht) en vet een cake- of broodvorm (22 cm) goed in.
- Neem een grote kom en voeg daar de eieren, het wit van de eieren en de magere kwark aan toe. Klop dit met een mixer tot een luchtige en schuimige massa.
- Zeef het meel en het eiwitpoeder boven de kom en voeg ook de kruiden en het bakpoeder toe. Gebruik opnieuw de mixer om alles goed met elkaar te mengen. Spatel vervolgens de bevroren diepvriesgroenten door het beslag en breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Schep het beslag in de ingevette vorm en zet deze in het midden van de oven. Bak het groentebrood in 45 tot 50 minuten gaar.
Vergeet niet om het brood minimaal een uur in de vorm te laten afkoelen voordat je het aansnijdt. Ook belangrijk om te noemen: dit brood smaakt het best wanneer je het een dag van tevoren maakt. Na een nachtje in de koelkast is het lekker stevig en zijn de smaken goed in het brood getrokken. Opwarmen kan in de oven, toaster, (grill)pan of airfryer.
Smaakt dit eiwitrijke groentebrood naar meer? Neem dan ook eens een kijkje bij de andere Live Puri recepten van Anouk. Vergeet haar bovendien niet te volgen op Instagram voor nog meer leuks en lekkers.
Recipe Maaike 2 - Live Puri
Recipe Ingredients:
4.5