Gezonde zoete Paasbroodjes

14 april 2022 in Ontbijt
Zoete paasbroodjes recept Live Puri

Gezonde zoete paasbroodjes

Zalig toch, dat we dit jaar Pasen níét met een bescheiden groepje hoeven te vieren? Wij zien het alweer helemaal voor ons: een goed gedekte eettafel vol met gevulde eitjes, pastelkleurige taartjes, vers fruit en de lekkerste broodjes. Dit jaar maak je die laatste gewoon zelf! Hier zijn we dan, met een recept voor verrukkelijke gezonde zoete paasbroodjes met meer dan 15 gram eiwit per stuk. En nee, daar hoef je écht niet lang voor in de keuken te staan. Wat wil je nog meer?

Misschien nog proteïne broodjes en onze gezonde kaneelbroodjes erbij om de broodjestafel helemaal af te maken? Let’s bake!

Bereidingstijd

15 minuten bereiden + 20 minuten bakken

Voedingswaarde

Per zoet paasbroodje: 151 kcal, 16 gr koolhydraten (waarvan 2 gr natuurlijke suiker), 2 gr vet, 16 gr eiwit.

Ingrediënten zoete paasbroodjes

  • 2 eieren
  • 250 magere kwark
  • 170 gram volkoren speltmeel
  • 80 gram Live Puri Naturel eiwitpoeder
  • 1 zakje bakpoeder (16 gram)
  • 80 gram Steviala Frost Kaneel (je kunt ook Steviala Kristal Sweet Kaneel of normale kaneelsuiker gebruiken)
  • Snuf zout

Bereiding 

  1. Start met het breken en splitsen van de eieren. Breek 1 ei open boven een grote kom en splits het andere ei. Voeg het eiwit toe aan het heelei. De dooier heb je later in het recept nodig.
  2. Schep de magere kwark in de grote kom en mix dit los met de eieren. Dit kan met behulp van een keukenmachine, of gewoon met een vork of garde.
  3. Zeef het volkoren speltmeel boven de kom en meng dit met de kwark-ei massa. (Het is de bedoeling dat de grove zemelen achterblijven in de zeef. (Je kunt ze ook toevoegen aan het deeg, maar dan wordt het resultaat minder luchtig.)
  4. Voeg het eiwitpoeder, het bakpoeder, de suiker(vervanger) en het zout toe en meng alles tot een kleverige deegbal.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en bekleed een bakplaat met een velletje bakpapier.
  6. Maak je handen licht vochtig, verdeel het deeg in 9 gelijke porties en rol iedere portie tot een balletje. Bestuif vervolgens je werkblad met wat meel en rol 8 deegballen uit tot strengen van ongeveer 20 centimeter. Verdeel deegstreng #9 in 8 gelijke delen en rol ieder deel tot een klein balletje (de staartjes).
  7. Vorm een haasje van het deeg door een streng 2 keer over elkaar heen te slaan. Leg het haasje op de bakplaat en druk een deegballetje in het gat. Doe hetzelfde met de andere deegstrengen.
  8. Klop tot slot de eidooier los en bestrijk met een kwastje alle paashaasjes met dit mengsel.
  9. Bak de zoete paashaasbroodjes ongeveer 20 minuten in de oven.
  10. Afkoelen en genieten maar!

Anouk heeft het recept van deze gezonde zoete paasbroodjes gecreëerd. Eerder maakte ze al deze custard funfetti pancakes en waanzinnige eiwitrijke strawberry cheesecake. Meer inspiratie van Anouk? Volg haar dan op Instagram voor nog veel meer leuks en lekkers!

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recept ingrediënten:

Waardering redacteur:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!