Is het nou humus of hummus of hummous? Geen idee eigenlijk, maar de eerste keer dat ik het at zal ik nooit vergeten. Ik werkte in de Dominicaanse Republiek samen met een Libanees, of beter, hij was de eigenaar van het bedrijf. We waren met een klein team en regelmatig nodigde hij ons allen uit voor een etentje. Die avond had hij samen met een Libanese vriend gekookt: falafel met eiwitrijke hummus. Hummus kwam, zag en overwon! Ik proefde en was gelijk om en was zo helder om nog even het recept te vragen. Het bleek verrassend eenvoudig.
Fast forward naar 20 jaar later… Tegenwoordig haal je 20 soorten hummus in de supermarkt. Het is een heerlijke spread die je op brood, crackers, je salade of falafel kan smeren. Maar ik eet het ook vaak als dip bij een grote schaal rauwe groenten.
Je maakt het dus ook eenvoudig zelf. Ik maakte er een extra eiwitrijke hummus van door een schep van het nieuwe naturel Live Puri eiwitpoeder toe te voegen. Ideaal om hartige gerechten eiwitrijk te maken!
In dit recept gebruik ik gedroogde kikkererwten maar je nog makkelijker is natuurlijk een blik of pot. Het scheelt je een paar uur kikkererwten wellen, hoewel de smaak van zelf gewelde kikkererwten bijzonder lekker is!
Bereidingstijd
Bereiding
Ik gebruikte een kruidenmix van komijn, koriander, kurkuma, kaneel, paprika, gember, fenegriek en nootmuskaat voor die heerlijke geuren uit het Midden Oosten.
Wil je nog meer hartige eiwitrijke recepten zien? Hou onze site dan goed in de gaten want er komt nog heel veel lekkers aan!