Chocolade donutnestjes
Lammetjes kijken, chocolade paaseieren zoeken alsof je leven ervan afhangt en uitgebreid brunchen met het hele gezin: Pasen is feest, Pasen is traditie. Voor de zoetekauw die ook op een feestdag graag balans houdt, presenteren wij een recept voor heerlijke chocolade donutnestjes. Ook kids zijn er dol op!
Als je ooit hebt gezocht naar paasrecepten, is het je waarschijnlijk opgevallen dat de meeste recepten veel suiker, snelle koolhydraten en ongezonde vetten bevatten. Eiwitten lijk je tijdens de paasdagen alleen maar binnen te kunnen krijgen via een gekookt eitje of een plakje gerookte zalm. Maar, niets is minder maar. Met het maken van deze chocolade donutnestjes verzeker je jezelf van een eiwitrijk, lekker en gezond pasen.
Wat deze paastraktatie zo gezond maakt, vraag je? Nou, heb je even? De chocolade donutnestjes zijn eigenlijk volkoren donuts die worden gebakken in de oven. Het beslag van de donuts is verrijkt met ons heerlijke chocolade eiwitpoeder en is natuurlijk gezoet met rijpe banaan. En waar bakpoeder en baksoda deze chocolade donutnestjes luchtig maken, zorgt een scheutje avocado olie ervoor dat de gebakken donuts heerlijk zacht zijn van binnen. Een laagje suikervrije pure chocolade en geroosterde kokosvlokken maken de chocolade donutnestjes helemaal af. Vrolijk Pasen!
Bereidingstijd
15 minuten voorbereiding + 15 minuten baktijd + 10 minuten decoreren
Voedingswaarde
Per chocolade donutnestje (6 porties): 292 kcal, 22 gr koolhydraten (waarvan 8 gr suiker), 18 gr vet, 12 gr eiwit.
Ingrediënten
- 70 gram volkoren tarwemeel
- 45 gram Live Puri Chocolade eiwitpoeder licht gezoet of chocolade eiwitpoeder ongezoet (naar eigen voorkeur)
- 20 gram cacaopoeder
- 2 gram baking soda
- 2 gram bakpoeder
- 120 gram vloeibare eiwitten
- 180 gram overrijpe banaan
- 15 gram avocado-olie
- 100 gram suikervrije chocolade druppels Dark Chocolate Melties van Steviala (of pure chocolade om te smelten)
- 100 gram geroosterde kokoschips
- 24 mini dragee eitjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden (160 hetelucht) en vet een bakvorm voor donuts goed in met bakspray.
- Neem een grote kom en zeef daar het volkoren tarwemeel, eiwitpoeder, cacaopoeder, baking soda en bakpoeder boven. Roer alle droge ingrediënten door elkaar.
- Pureer de bananen met een staafmixer glad in een andere kom. Schenk hier de (vloeibare) eiwitten en de olie bij, en klop het geheel met een garde tot een gladde massa. Dit zijn de natte ingrediënten.
- Voeg de natte ingrediënten toe aan de kom met droge ingrediënten en roer alles (wederom met een garde) tot een egaal beslag.
- Vul de ingevette donutvorm helemaal vol met het beslag. Om een nestje te vormen, is het de bedoeling dat het ‘gat’ na het bakken niet meer zichtbaar is. Plaats de bakvorm in de oven en bak de donuts in 15 minuten gaar.
- Draai de donuts na het bakken om (met het gat naar boven) en laat ze afkoelen voordat je ze gaat decoreren. Smelt hiervoor de chocolade au bain-marie en dip de kant met het gat in de gesmolten chocolade. Laat de chocolade iets uitharden, bestrooi ze met de kokos en leg tot slot de mini dragee eitjes in het gat (het nestje).
Dit leuke paasrecept behoort tot Anouk’s Live Puri recepten. Voor meer leuke tips en lekkere recepten kun je haar volgen op Instagram.
Recipe Maaike 2 - Live Puri
Recipe Ingredients:
4.5