Eiwitrijke ontbijtkoekrepen

23 april 2023 in Ontbijt
Eiwitrijke ontbijtrepen recept Live Puri

Eiwitrijke ontbijtkoekrepen

Vrijwel iedere Nederlander is ermee opgegroeid: ontbijtkoek. Kreeg je het niet mee als tussendoortje naar school, dan gebruikte je oma ontbijtkoek wel als bindmiddel voor hachee en stoofvlees. Het enorme aanbod ontbijtkoek in de supermarkt bewijst dat de kruidige, smeuïge koek nog steeds mateloos populair is. Maar helaas, de typisch Nederlandse ontbijtkoek is niet gezond. Ontbijtkoek bevat nauwelijks eiwitten, er zit veel suiker in ontbijtkoek en de meeste ontbijtkoek is niet vezelrijk. En de ‘gezonde’ zero ontbijtkoek? Die heeft vanwege de vele kunstmatige zoetstoffen een laxerende werking. Hoog tijd voor een Live Puri versie van de publiekslieveling dus! Mag ik je voorstellen aan deze volkoren, suikervrije en eiwitrijke ontbijtkoekrepen?

Deze eiwitrijke ontbijtkoekrepen danken de hoge hoeveelheid eiwitten in eerste instantie aan ons heerlijke eiwitpoeder. Maar, dat is niet het enige eiwitrijke ingrediënt van deze ontbijtkoekrepen… Want wist je dat je ook met proteïne pudding heerlijke eiwitrijke pannenkoeken, cakes én ontbijtkoek kunt maken? In dit recept zorgen het eiwitpoeder en de proteïne pudding er samen voor dat een reep ontbijtkoek maar liefst 11 gram eiwit bevat! Bovendien is het maken van deze eiwitrijke ontbijtkoekrepen is een fluitje van een cent, en je kunt er ook nog eens je een eigen twist aan geven. Ontbijtkoek met chocolade, ontbijtkoek caramel of ontbijtkoek met vanillesmaak – het kan allemaal!

Ben je iemand die graag gezonde repen als tussendoortje eet? Met alle soorten eiwitpoeder van Live Puri kun je zelf eiwitrepen maken! Kijk maar eens naar deze pindakaas eiwitrepen  en deze koolhydraatarme eiwitrijke lunchrepen.

Bereidingstijd

10 minuten bereiden + 20 à 25 minuten bakken

Voedingswaarde  

Totaal (6 porties) : 808 kcal, 61 gr koolhydraten (waarvan 10 gr suiker), 19 gr vet, 67 gr eiwit.
Per eiwitrijke ontbijtkoekreep : 135 kcal, 10 gr koolhydraten (waarvan 2 gr suiker), 3 gr vet, 11 gr eiwit.

Ingrediënten

 • 70 gram (volkoren) griesmeel
 • 30 gram Live Puri Naturel (of Vanille, of Chai, of Cacao, of Kokos)
 • 80 gram natuurlijke zoetstof Ery-Bronze
 • 4 gram bakpoeder
 • 2 theelepels koekkruiden
 • 2 eieren
 • 1 bekertje proteïne pudding in smaak naar keuze (caramel, chocolade of vanille)
 • optioneel: suikerhartjes om te decoreren

Bereiding 

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden (160 graden hetelucht) en vet een bakvorm voor brownies goed in.
 2. Neem een grote kom en meng daarin alle droge ingrediënten (volkoren griesmeel tot en met koekkruiden) goed door elkaar.
 3. Breek de eieren boven de kom met droge ingrediënten en voeg daar ook de proteïne pudding aan toe.
 4. Meng alle ingrediënten met een garde (of een mixer op de laagste stand) door elkaar en schenk het beslag in de bakvorm. Zet de bakvorm in de oven en haal ‘m er na 20 tot 25 minuten uit.
 5. Laat de ‘plak’ ontbijtkoek helemaal afkoelen voordat je deze in repen snijdt (en eventueel decoreert).

Deze eiwitrijke ontbijtkoekrepen zijn gemaakt door Anouk. Voor meer lekkers van deze creatieve influencer kun je kijken op haar  Instagram, of bij haar Live Puri recepten.

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recept ingrediënten:

Waardering redacteur:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!