Matcha-Aardbei Crêpes

09 februari 2024 in Ontbijt
Matcha crepes

Matcha-Aardbei Crêpes

De romige, grassige, lichtzoete smaak van matcha bleek een matcha made in heaven met ons eiwitpoeder met aardbeiensmaak. En deze heerlijke matcha-aardbei crêpes liggen ten grondslag aan die ontdekking. We zullen er geen doekjes om winden; dit zijn de lekkerste voedzame, eiwitrijke crêpes die je ooit zult eten. Is het niet als ontbijt, dan wel als lunch of knallend dessert. En met deze kleurstelling scoren deze crêpes extra hard op Valentijnsdag. Dus, wat denk je ervan om je (potentiële) liefje te verrassen met een matcha-aardbei crêpe? Wij zouden het wel weten!

Bereidingstijd

5 minuten voorbereiding + 40 minuten baktijd

Voedingswaarde

Per matcha-aardbei crêpe*: 95 kcal, 12 gr koolhydraten (waarvan 1 gr suiker), 2 gr vet, 7 gr eiwit

*Zonder aardbeien en meringue

Ingrediënten (15 Matcha-Aardbei Crêpes)

  • 250 gram volkoren meel
  • 50 gram Live Puri eiwitpoeder aardbei
  • 6 tl matchapoeder (culinary grade)
  • 45 gram suiker(vervanger) (wij hebben EryBronze van Steviala gebruikt)
  • 1 tl baking soda
  • snuf zout
  • 225 gram Griekse yoghurt (wij hebben 10% gebruikt)
  • 500 ml (plantaardige) melk (wij hebben ongezoete amandelmelk gebruikt)
  • 2 eieren (maat L)
  • 2 tl vanille extract
  • 1 tl appelazijn
  • verse aardbeien en meringue om te serveren

Bereiding 

  1. Zet twee mengkommen klaar: een grote en een middelgrote. Meng de droge ingrediënten (meel t/m zout) in de grote kom. Doe de natte ingrediënten (Griekse yoghurt t/m appelazijn) in de middelgrote kom en mix het geheel tot een glad mengsel.
  2. Voeg vervolgens – terwijl je blijft mixen – beetje bij beetje de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten. Stop met mixen als er een glad en klontvrij beslag is ontstaan. 
  3. Vet een crêpepan- of plaat in en laat deze goed warm worden. Schenk met behulp van een soeplepel beslag in de pan. Beweeg de pan in een ronde beweging om het beslag over het hele oppervlak te verdelen. Draai de crêpe om zodra de bovenkant mooi droog is en de randjes loslaten. Bak de crêpe nog 1 minuut aan de andere zijde en verwijder deze daarna uit de pan. Werk zo al het beslag af.
  4. Zodra je de crêpes wilt serveren, leg je er eentje op een bord en verkruimel je daar wat meringue over. Vouw de crêpe vervolgens op in een driehoekje en serveer met verse aardbeien en extra verkruimelde meringue. 

Check zeker ook eens Anouk’s andere Live Puri recepten. En er is nog véél meer leuke content van haar te vinden op Instagram.

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recept ingrediënten:

Waardering redacteur:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!