Eiwitrijke Kokos Matcha Smoothie

07 oktober 2020 in Ontbijt
Live Puri kokos matcha smoothie

Eiwitrijke Kokos Matcha Smoothie

Deze smoothie is zo ‘oogstrelend’ en lekker! Deze eiwitrijke kokos matcha smoothie maakt van ieder ontbijt in een handomdraai een feestje!

Eiwitrijk ontbijten is natuurlijk gezond maar het zorgt er ook voor dat je niet al om 10u weer trek krijgt. Je gedachten kunnen dus lekker gefocust blijven op andere bezigheden en je hoeft niet door je kastjes te jagen op zoek naar wat lekkers.

Ik krijg nog wel eens de vraag waarom je Live Puri eiwitpoeder in een gerechtje zou gebruiken. Het grote voordeel is dus dat je veel langer verzadigd bent. Daar zorgt ons caseinaat eiwit voor. Natuurlijk is een fruit smoothie ook lekker zonder eiwitpoeder, maar het vult je niet lang genoeg en dan ligt snaaien op de loer. En de structuur wordt er ook nog eens extra luchtig en romig van! Dat zie je wel in deze lekkere smoothie terug!

Wil je dit recept koolhydraatarm maken? 

Je kan dit recept ook koolhydraatarm bereiden. Vervang de banaan dan door 150 gram bevroren kokos stukjes en de kiwi door een handje blauwe bessen. Vind je koolhydraten geen bezwaar, dan kan je gewoon lekker banaan en kiwi gebruiken. Deze fruitsoorten bevatten iets meer natuurlijke suikers dan kokos en blauwe bessen maar zijn natuurlijk ook bijzonder gezond en ware vitamine- en mineralenbommetjes.

Bereidingstijd

5 min bereiden

Ingrediënten:

 • 1 (bevroren) banaan
 • 2 el Griekse yoghurt
 • scheutje (cashew)melk
 • 1 tl amandelpasta
 • 1 tl matcha (bijv van Matcha Chef)
 • 12,5 gr Live Puri Kokos eiwitpoeder
 • 1 kiwi
 • handje gepofte quinoa of rijst (optioneel)

Bereiding

 1. Mix alle ingredienten met een staafmixer op hoge snelheid of doe alles even in de blender.
 2. Doe de gepofte quinoa of rijst in een glas.
 3. Schenk er de smoothie overheen en decoreer eventueel met wat vers fruit, kokossnippers, gepofte quinoa, blaadje munt of wat je nog in huis hebt.
 4. Enjoy!

Dit recept en de foto’s van deze eiwitrijke kokos matcha smoothie zijn gecreëerd door Hedwig Cools. Ze heeft een passie voor gezonde voeding. Haar creaties kan je volgen op Instagram!

 

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!