Een cheesecake roll is bij uitstek geschikt om jezelf en gasten een keertje te verwennen met een bijzonder mooie lekkernij! Anouk probeerde al tijden een koolhydraatarme cake roll met eiwitpoeder te maken. Maar tot nu toe met wisselend succes.
Het deeg moet redelijk stevig zijn want anders breekt de cake als je hem rolt. Bovendien wil je een deeg wat luchtig is want dat is het allerlekkerste! Ze ging aan de slag met Live Puri eiwitpoeder en toen werd ze super enthousiast! Deze cakeroll is namelijk glutenvrij en bevat geen bloem, kokosmeel, amandelmeel of andere bron van koolhydraten.
We hebben trouwens binnenkort nog een ander lekker cakeroll recept voor je! Een shake in a cake(roll) recept! Een cakeroll met een heerlijke chocolade eiwitrijke vulling. Hou onze website dus in de gaten!
Maar eerst het recept van deze cheesecake roll! Let’s go!
Bereidingstijd
10 min bereiden
10-12 min bakken
60 min in koelkast
Ingrediënten cake:
Ingredienten vulling
Bereiding
Note: Als suikervervanger is Steviala Ery Pure in dit recept gebruikt. Dit is een zoetstof op basis van erythritol. Deze natuurlijke suikervervanger is geschikt om mee te bakken t/m 200°C en bevat geen netto koolhydraten. Netto koolhydraten zijn koolhydraten die niet door het lichaam opgenomen worden. Ze hebben dus geen effect op je bloedsuikerspiegel. Je kan dit ook vervangen door 15 gram gewone suiker.
Dit recept is van Anouk. Volg haar op Instagram voor allerlei lekkers!