Cheesecake roll met vers fruit
Een cheesecake roll is bij uitstek geschikt om jezelf en gasten een keertje te verwennen met een bijzonder mooie lekkernij! Anouk probeerde al tijden een koolhydraatarme cake roll met eiwitpoeder te maken. Maar tot nu toe met wisselend succes.
Het deeg moet redelijk stevig zijn want anders breekt de cake als je hem rolt. Bovendien wil je een deeg wat luchtig is want dat is het allerlekkerste! Ze ging aan de slag met Live Puri eiwitpoeder en toen werd ze super enthousiast! Deze cakeroll is namelijk glutenvrij en bevat geen bloem, kokosmeel, amandelmeel of andere bron van koolhydraten.
We hebben trouwens binnenkort nog een ander lekker cakeroll recept voor je! Een shake in a cake(roll) recept! Een cakeroll met een heerlijke chocolade eiwitrijke vulling. Hou onze website dus in de gaten!
Maar eerst het recept van deze cheesecake roll! Let’s go!
Bereidingstijd
10 min bereiden + 10-12 min bakken + 60 min in koelkast
Ingrediënten cake:
- 4 eieren
- 1 extra eigeel
- 15 gram Steviala Ery Pure (erythritol)
- 200 ml kokosmelk
- 60 gram Live Puri Kokos eiwitpoeder licht gezoet
- 2 theelepels bakpoeder
Ingredienten vulling
- 400 gram kwark of Griekse yoghurt
- 200 gram slagroom
- 2 zakjes Klopfix
- 20 gram natuurlijke zoetstof Steviala Ery Pure
- 150 gram aardbeien
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
- Klop de eieren met het extra eigeel, zout en suiker met een mixer tot het een dik, luchtig mengsel is.
- Voeg de kokosmelk, het eiwitpoeder en het bakpoeder toe en mix door elkaar (niet te lang). Giet het deeg op de bakplaat en bak 10 tot 12 minuten. Het deeg is vrij dun, dit is ok.
- Klop ondertussen de slagroom stijf. Voeg tijdens het kloppen de suiker en klopfix toe. Voeg als laatste de kwark of Griekse yoghurt toe.
- Haal de cake uit de oven en draai om op een schone handdoek. Haal het bakpapier van de cake en rol de cake in de handdoek.
- Als de cake afgekoeld is, haal dan de handdoek eraf en verdeel de vulling over de cake. Leg de gesneden stukjes aardbei er overheen.
- Rol de cake opnieuw op en plaats ‘m een uurtje in de koelkast zodat de vulling kan opstijven.
- Bestrooi met een beetje poedersuiker en snij in plakjes. Smakelijk!
Note: Als suikervervanger is Steviala Ery Pure in dit recept gebruikt. Dit is een zoetstof op basis van erythritol. Deze natuurlijke suikervervanger is geschikt om mee te bakken t/m 200°C en bevat geen netto koolhydraten. Netto koolhydraten zijn koolhydraten die niet door het lichaam opgenomen worden. Ze hebben dus geen effect op je bloedsuikerspiegel. Je kan dit ook vervangen door 15 gram gewone suiker.
Dit recept is van Anouk. Volg haar op Instagram voor allerlei lekkers!