Oud-Hollandse eiwitpannenkoeken

20 maart 2023 in Ontbijt
Oud-Hollandse eiwitpannenkoeken

Oud-Hollandse eiwitpannenkoeken

Pannenkoeken, wie is er niet gek op? Er zijn pannenkoeken in alle soorten, maten en smaken. Zo heb je de dikke en luchtig Amerikaanse pancakes, de superdunne Franse crĆŖpes en de Marokkaanse pannenkoeken met gaatjes. Hollandse pannenkoeken zijn dun en hebben een knapperig randje. Onweerstaanbaar lekker! Maar, misschien roepen Oud-Hollandse pannenkoeken ook wel levendige herinneringen op aan vroeger, wanneer de hele familie aan tafel zat te smikkelen van een pannenkoek van oma. Zullen we oude tijden laten herleven? Wij ontfutselden grootmoeders basisrecept voor pannenkoeken en gaven er een Live Puri twist aan. Zie daar: Oud-Hollandse eiwitpannenkoeken.

Net als grootmoeder gebruiken we geen pakje, zakje of shaker met pannenkoekenmix, maar maken we het pannenkoekenbeslag van deze Oud-Hollandse eiwitpannenkoeken helemaal zelf. En voor de lekkerste eiwitrijke pannenkoeken heb je slechts wat basis ingrediĆ«nten en een zak Live Puri eiwitpoeder nodig. Het verschil tussen het traditionele pannenkoeken recept en die van ons zit dus puur in de ingrediĆ«nten van het beslag ā€“ de smaak van deze pannenkoeken en de nostalgische beleving is minstens zo goed. En vergeet de stroop, poedersuiker of de spek niet!

Zijn Oud-Hollandse eiwitpannenkoeken niet jouw ding, of ben je op zoek naar een recept voor koolhydraatarme pannenkoeken? Kies dan voor de heerlijkeĀ gezonde kokos pannenkoekjesĀ Ā of voor een stackĀ custard funfetti pancakes.

Bereidingstijd

5 minuten voorbereiding + 15 minuten rusten + 15 minuten bakken

Voedingswaarde Ā 

Totaal:Ā 339 kcal, 37 gr koolhydraten (waarvan 12 gr suiker), 4 gr vet, 36 gr eiwit.
Per pannenkoek (4 porties): 85 kcal, 9 gr koolhydraten (waarvan 3 gr suiker), 1 gr vet, 9 gr eiwit.

Ingrediƫnten

BereidingĀ 

  1. Zeef het volkorenmeel (of de bloem), het eiwitpoeder en een snuf zout boven een grote kom en tik tegen de zeef tot alles (behalve de grove zemelen) in de kom gevallen is.
  2. Scheid de eieren en voeg de eiwitten toe aan de kom. Giet de helft van de melk (en eventueel de suiker(vervanger)) erbij en klop met een garde tot een glad beslag. Voeg vervolgens de overige melk toe en mix opnieuw. Dek de kom af en laat het beslag 15 minuten rusten.
  3. Verwarm een pannenkoekenpan op matig vuur, voeg wat olie (bij voorkeur avocado-olie of ghee) toe en laat de pan goed heet worden.
  4. Zet de pan op middelhoog vuur voordat het beslag de pan in gaat. Roer het beslag nog eens door en giet er een soeplepel van in de pan. Verdeel het beslag over de bodem, zet het vuur laag en bak de pannenkoek totdat de randjes beginnen op te krullen en er belletjes aan het oppervlak te zien zijn. Keer de pannenkoek dan om en bak de andere zijde nog 1 tot 2 minuten.
  5. Herhaal dit met de rest van het beslag. Serveer de pannenkoeken met poedersuiker, stroop of je favoriete topping. Appel en rozijnen, kaas of spek meebakken is ook een goede optie.

Deze Oud-Hollandse pannenkoeken behoren tot het repertoire van Anouk’sĀ Live Puri recepten.Ā Op haarĀ InstagramĀ deelt ze nog veel meer leuks, lekkers en handigs!

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recept ingrediƫnten:

Waardering redacteur:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!