Eiwitrijke Raspberry Smoothie Bowl

26 september 2021 in Vegan
Raspberry smoothie bowl Live Puri

Eiwitrijke raspberry smoothie bowl

Nu het seizoen toch echt op z’n eind loopt, wordt het langzaamaan tijd om afscheid te nemen van de zomer. Dat doen we natuurlijk volledig in stijl!

Ahlam, erkend diëtiste, slaagt er in om haar cliënten (en ons!) te inspireren om van het eten van fruit en voldoende eiwit een waar festijn te maken. Want zeg nou zelf, deze Raspberry Smoothie bowl is toch de mooiste die je ooit hebt gezien? En veel ingrediënten heb je voor deze smoothie bowl niet nodig. Ideaal toch?!

‘Een smoothie in een bowl is een lekkere en gezonde variatie op het ontbijt. Hoewel een ‘normale’ smoothie al heel lekker is, kan je met een smoothie bowl nog meer kanten op. Je kan namelijk zelf jouw toppings kiezen. Maar wat het belangrijkste verschil is, is dat je een smoothiebowl kauwt. Het kauwen heeft een belangrijke functie in het lichaam. Door goed te kauwen, is er sprake van een betere opname van de voedingsstoffen en kan je hier darmklachten (deels) mee voorkomen.

Ook draagt kauwen bij aan het verzadigingsgevoel. Door goed en langzaam te kauwen, wordt er het verzadigingshormoon ‘histamine’ aangemaakt. Het hormoon zorgt ervoor dat we sneller vol zitten en dus minder eten dan nodig is.’ Aldus Alham.

En laat dit receptje nou alle gezonde voedingsstoffen en de belangrijke vetten bevatten!

Bereidingstijd

5 minuten

Voedingswaarde

Per smoothie bowl: 270 kcal, 9,7 gr koolhydraten (waarvan 3 gr suiker), 19 gr vet (waarvan 2,2 verzadigd), 10,8 gr eiwitten en 8 gr vezels.

Ingrediënten

Bereiding

  1. Stop alle ingrediënten in een blender en pureer tot een egale massa.
  2. Voeg eventueel wat water of extra melk toe voor een gladder resultaat.
  3. Schenk de smoothie in een kom en garneer met jouw lievelingstoppings. Wij kozen voor granola, gepofte quinoa en wat fruit en een eetbaar bloemetje.

Ahlam creëerde dit lekkere recept en de foto van deze eiwitrijke raspberry smoothie bowl. Meer inspiratie en gezonde leefstijl tips van haar zien? Volg haar dan op Instagram voor nog veel meer tips, leuks en lekkers!

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!