Proteïne pompoencake met kokos bacon

12 november 2024 in Ontbijt

Proteïne pompoencake met kokos bacon

De eerste weken van de herfst kun je proberen het seizoen keihard te ontkennen. Tot het moment dat de herfst dan écht invalt en je jezelf tevreden moet houden met baksels. Gelukkig is dat geen straf, want waar je gaat en staat zijn pompoenen beschikbaar. En als je ergens lekkere baksels mee kunt maken, dan zijn het de Kabocha, Hokkaido en Butternut pompoen wel. Mocht je nu al direct denken: zo’n pompoen pureren is me veel te veel gedoe. Een blikje pompoenpuree werkt ook!

Afijn, voor dit baksel met pompoen, een proteïne pompoencake met kokos bacon, zijn eigenlijk geen woorden. De cake is smeuïg, perfect in balans qua smaak én voedzaam genoeg om ‘m dit najaar heel vaak te eten. En serveer deze proteïne pompoencake met kokos bacon gerust aan je schoonfamilie, want niemand die dit ook maar enigszins met ‘gezond’ associeert. Toch iets meer zin in taartjes met pompoen? Dan bevelen we de appeltaartjes met pompoen aan!

Bereidingstijd

25 minuten voorbereiden + 60 minuten baktijd
Voedingswaarde per proteïne pompoencake met kokos bacon (bereid met suikervervangers en amandelmelk):
2377 kcal, 147 gr koolhydraten, 116 gr vet, 172 gr eiwit.

Ingrediënten (12 porties)

Voor de pompoencake

  • 140 g volkoren tarwemeel
  • 50 g amandelmeel
  • 40 g Live Puri Naturel eiwitpoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 3 tl pumpkin spice kruiden
  • 1 tl kaneel
  • snuf zout
  • 3 eieren
  • 60 g (amandel)melk
  • 175 g (vervanger van) maple syrup, bijvoorbeeld Steviala Magical Maple
  • 350 g pompoenpuree

Voor de kokos bacon 

  • 75 gram kokosflakes
  • 4 el tamari of sojasaus
  • 2 el (vervanger van) maple syrup, bijvoorbeeld Steviala Magical Maple
  • 1 tl gerookt paprikapoeder

Voor de frosting 

Bereiding 

  1. Begin met het maken van de pompoencake. Verwarm hiervoor de oven op 190°C (175°C hetelucht) en vet een brownievorm in.
  2. Neem twee kommen. Meng in de ene kom (de droge ingrediënten) het volkorenmeel, amandelmeel, eiwitpoeder, bakpoeder, de baking soda, pumpkin spice kruiden, kaneel en het zout. Meng in de andere kom de eieren, amandelmelk, maple syrup en pompoenpuree. Voeg de droge ingrediënten toe aan de natte, en mix tot een egaal beslag. Giet het beslag in de bakvorm en zet ‘m 35 min. in de oven. 
  3. Bereid ondertussen de kokos bacon voor. Meng hiervoor alle ingrediënten uit het 2e lijstjes door elkaar en zet het even apart. Als de cake klaar is, verlaag dan de oven naar 180°C (160°C hetelucht) en verdeel het mengsel over een bakplaat. Schuif dit  in de oven en schep de kokos bacon elke 3 min. om. Na 20 à 25 min. is het klaar! Haal dan de kokos bacon uit de oven en laat het goed afkoelen. 
  4. Meng voor het roomkaasglazuur alle ingrediënten uit het 3e lijstje tot een smeuïg geheel. 
  5. Strijk het glazuur over de afgekoelde(!) cake en bestrooi met de kokos bacon. De proteïne pompoencake met kokos bacon is klaar. Proeven maar! 

Deze pompoencake met kokos bacon is bedacht en uitgevoerd door Anouk. Dat zij wel raadt weet met het eiwitpoeder van Live Puri is te zien op haar Instagram en bij het overzicht met al haar Live Puri recepten.

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recipe Ingredients:

Waardering redacteur:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!