Matcha Kokos Proteine Pudding

16 november 2022 in Tussendoortjes
Matcha kokos proteine pudding Live Puri recept

Matcha Kokos Proteine Pudding

Letā€™s talk about proteine pudding! Als je deze trend hebt gemist, moet je de afgelopen maanden onder een steen gelegen hebben. šŸ˜œ Van pudding karamel tot protein mousse vanille: eiwitrijke toetjes zijn in bijna elke supermarkt goed vertegenwoordigd. En omdat zoā€™n eiwitrijk toetje een lekker tussendoortje is, is de kans groot dat ook weleens een protein pudding in je mandje gooit. Maar er is een maarā€¦
Voor een eiwitrijk toetje betaal je zeker de hoofdprijs. Ook zitten de toetjes – net als kant-en-klare proteĆÆne shakes – vol kunstmatige toevoegingen en zoetstoffen. De oplossing voor deze ā€˜problemenā€™? Zelf protein pudding maken!

Er zitten zoveel voordelen aan het zelf maken van proteine pudding met Live Puri. Het is makkelijk, je hebt maar een handjevol ingrediƫnten nodig en het eiwitgehalte is enorm. Deze proteine pudding met matcha en kokos bevat dankzij kwark, gelatine en ons heerlijke kokos eiwitpoeder maar liefst 24 gram eiwit per portie.

En hoe smaakt deze matcha kokos protein pudding? Zoet, romig, fris en waanzinnig tegelijk. Wij nemen nog een puddinkje!

Bereidingstijd

10 minuten bereiden

Voedingswaarde

Totaal: 353 kcal, 109 gr koolhydraten (waarvan 24 gr natuurlijke suiker), 1,9 gr vet, 48 gr eiwit.

Per portie: 177 kcal, 54,5 gr koolhydraten (waarvan 12 gr natuurlijke suiker), 0,9 gr vet, 24 gr eiwit.

Ingrediƫnten

BereidingĀ 

  1. Vul een pannetje met het koud water en strooi de poedergelatine over het water. Laat dit 5 tot 10 minuten staan.
  2. Zet vervolgens het pannetje op laag vuur. Verwarm de vloeistof en roer voortdurend om de gelatine te laten oplossen. Niet laten koken!
  3. Meng in een bakje de kwark met het eiwitpoeder, de (erythritol) poedersuiker, matcha poeder en het vanille extract. Voeg daar de opgeloste gelatine aan toe en roer alles goed door.
  4. Zet het bakje in de koelkast en laat het minimaal 4 uur opstijven. Lekker met geraspte kokos, cacao nibs en schijfjes banaan.

Anouk heeft het recept en de foto’s van deze matcha kokos proteine pudding gecreĆ«erd. Eerder maakte ze al deze custard funfetti pancakes en waanzinnige eiwitrijke strawberry cheesecake. Meer inspiratie van Anouk? Kijk dan hier voor al haar Live Puri recepten of volg haar op InstagramĀ voor nog veel meer leuks en lekkers!

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recept ingrediƫnten:

Waardering redacteur:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!