Cake komt in allerlei vormen en smaken. Vroeger maakte je een naturel cake en een appelcake en daar hield de variatie dan ongeveer mee op. En nu: pompoencake!
Soms denk ik wel eens: alles is toch al eens gemaakt? Maar dan komt er weer een mooie verrassende combinatie langs. Zoals pompoen in een cake. Met kruiden erbij. Klinkt spannend? Gewoon een keertje proberen want dit recept is echt een aanradertje. Bovendien is deze pompoencake koolhydraatarme en suikervrij dus ook nog een keer een gezond alternatief!
Vooral voor de herfst en warme wintermaanden wanneer je tijd hebt om te bakken en de pompoenen in ruime overvloed voorhanden zijn is dit een ideaal recept. En mocht je wat minder tijd hebben, kan je ook kant en klare pompoen puree kopen. Scheelt weer even snijden. Wist je trouwens dat je de schil van een pompoen ook gewoon kan opeten? Vooral de traditionele oranje winterpompoen, Japanse hokkaido, flespompoen en groene kabocha zijn geschikt. Scheelt weer even schillen!
Here we go!
Bereidingstijd
15-20 minuten bereiden
45 min in de oven
Ingrediënten:
Voor het bakken heb je een langwerpige bakvorm nodig.
Bereiding
* mocht je geen fan zijn van amandelmeel, kan je ook gewone bloem gebruiken. Het recept is dan niet meer koolhydraatarm natuurlijk. Als je wel koolhydraatarm wenst, kan je ook kokosmeel of hazelnootmeel of zelfs eiwitpoeder gebruiken.
Let op met kokosmeel want kokosmeel is veel vochtiger dus kan je niet 1 op 1 vervangen met amandelmeel. De juiste verhouding is 1 deel kokosmeel is 2 delen amandelmeel. In dit recept is 160 gram amandelmeel gebruikt. Van kokosmeel heb je dan 80 gram nodig.
Dit recept is van Tamara. Ze maakte eerder dit chocoladetaartje. Kijk eens op haar Instagram pagina voor nog meer lekkere inspiratie!