Chia pudding met eiwitrijke topping
Dit is er eentje uit het inspiratie book Instagram. In een eerder blog kon je lezen waarom we op Instagram actief zijn. Chia pudding komt wel eens voorbij in onze feed en ziet er echt altijd geweldig uit. Maar het lijkt zo veel werk. Niets is minder waar! Dit is werkelijk zo ontzettend makkelijk om te maken. Ideaal om mee te shinen dus!
Chiazaden zijn rijk aan calcium, vezels, eiwit, omega 3, foliumzuur en magnesium. Ze worden onder de superfoods geschaard maar ze zijn bovenal lekker en ideaal om chiapudding mee te maken.
Je moet wel even van te voren bedenken dat dit je ontbijtje wordt want het heeft even nodig in de koelkast. Maar je kan de chiapudding ook makkelijk 2 dagen laten staan in de koelkast dus wel weer ideaal om vooraf voor te bereiden. Let’s go!
Bereidingstijd
1 minuut voorbereiden
minimaal 3u koelkast
5 minuten afwerken
Ingrediënten:
- 100 ml melk (naar keuze)
- 3 el chiazaden
Ingrediënten voor de topping:
- bevroren ananas en mango
- 20 gram Live Puri Vanille eiwitpoeder ongezoet
- scheutje melk
- amandelschaafsel
Bereiding
- Doe de 100ml melk en 3 eetlepels chiazaden in een glas en roer goed door.
- Roer na 10 minuten nog een keer door zodat er geen klontjes in de zaden komen. Plaats je glas in de koelkast.
- Wacht minstens 3u zodat de zaadjes kunnen opzwellen en een pudding structuur vormen. Als je mengsel te vloeibaar blijft, kan je er nog wat chiazaadjes bij voegen.
- Mix het bevroren fruit, eiwitpoeder, scheutje melk in de blender.
- Schenk het eiwitmengsel over de chiapudding.
- Rooster het amandelschaafsel even en decoreer je glas.
- En smullen maar!
Uiteraard kan je helemaal zelf variëren met de topping. Je kan ook banaan en cacao eiwitpoeder blenden zodat je een chocolade pudding krijgt. En in plaats van amandelschaafsel kan je ook granola of nootjes of wat je maar wil gebruiken.