Custard Trifle met rood fruit en witte chocolade

03 februari 2022 in Ontbijt
Custard trifle recept Live Puri

Custard Trifle recept met rood fruit

Ben jij team toetje vanavond? Anne heeft de klassieke Engelse trifle een eiwit upgrade gegeven en het resultaat is deze custard trifle om je vingers bij af te likken zo lekker.

Een trifle is een Engels toetje wat uit verschillende laagjes bestaat en doorgaans in een glas geserveerd wordt. Traditioneel zit er onderaan cake (met wat sterke drank erop), een laagje rood fruit en bovenop een laagje kwark of custard.

Wat deze versie van het ‘laagjestoetje’ bevat? Romige custard, lange vingers, frisse kwark, zoet rood fruit en zelfs witte chocolade! Lang verhaal kort: deze trifle mag je niet missen! Want zoals je van Live Puri gewend bent, maakt ook deze eiwit upgrade deze klassieker een stukje gezonder (en vullender!).

Bereidingstijd

20 minuten bereiden

Voedingswaarde

Per portie incl chocolade: 302 kcal, 36 gr koolhydraten (waarvan 25 gr suiker), 5 gr vet, 27 gr eiwitten.

Per portie zonder chocolade: 275 kcal, 33 gr koolhydraten (waarvan 22 gr suiker), 3 gr vet, 27 gr eiwitten.

Ingrediënten voor 2 porties

Bereiding 

  1. Doe de lange vingers onderin 2 kleine ovenschaaltjes.
  2. Doe de amandelmelk met custardpoeder en 20 gram van de eiwitpoeder in een pannetje. Roer dit goed door en breng het op laag vuur aan de kook. Blijf roeren en kook het tot het iets dunner dan pudding is (het wordt gekoeld nog iets dikker).
  3. Zodra de pudding iets is afgekoeld, kun je hem op de lange vingers scheppen.
  4. Meng de kwark met het overige eiwitpoeder en schep dit op de custard.
  5. Top af met het rode fruit. Ik gebruikte diepvriesfruit en witte chocolade snippers of druppels.

Anne creëerde dit heerlijke custard trifle recept. Meer inspiratie van Anne? Volg haar dan op Instagram voor nog veel meer leuks en lekkers!

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recipe Ingredients:

Waardering redacteur:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!