Glutenvrije bananencake met pecannoten

24 februari 2025 in Tussendoortjes
Glutenvrije bananencake met pecannoten

Glutenvrije bananencake met pecannoten

Deze bananencake is een waar feestje voor je smaakpapillen. Met zijn licht kleverige structuur en die perfecte crunch van geroosterde pecannoten, ervaar je elke hap als pure verwennerij. Door een deel van het meel te vervangen met onze eiwitpoeders krijgt de cake niet alleen een fantastische smaak, maar ook een extra voedzame boost.

Yara van Dubbel Zoet ontwikkelde de cake met amandelmeel. Dit ingrediënt is de ideale basis voor glutenvrij bakken: het geeft een heerlijke, licht nootachtige smaak en zorgt voor een zachte, luchtige structuur. Daarbij zit amandelmeel boordevol gezonde vetten, eiwitten en vitamine E, waardoor je baksels niet alleen overheerlijk, maar ook extra voedzaam worden.

En mocht je toch liever met kokosmeel bakken, dan hebben we op onze website ook een andere variant van glutenvrije bananencake. Maar onze liefde voor bananenbrood gaat nog veel verder: van bananenbroodmuffins en vegan golden mylk bananenbrood tot een heerlijk luchtig bananenbrood met blauwe bessen. Nu presenteren we met trots de allereerste volledig glutenvrije variant!

Bereidingstijd

20 minuten voorbereiden + 65 minuten baktijd
Voedingswaarde per 1/12 glutenvrije bananencake met amanadelmeel:
348 kcal, 38 gr koolhydraten, 17 gr vet, 9 gr eiwit.

Ingrediënten (12 porties)

  • 4 rijpe bananen
  • 125 gram roomboter
  • 245 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • 60 ml melk
  • 50 gram Live Puri Vanille eiwitpoeder
  • 125 gram havermeel
  • 125 gram amandelmeel
  • 1 tl baking soda
  • Snuf zout
  • 60 g pecannoten

Bereiding 

  1. Verwarm de oven voor op 160°C en vet een cakeblik in.
  2. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur en laat het vervolgens 5 minuten afkoelen.
  3. Meng 200 gram suiker en het eiwitpoeder door de boter. Voeg daarna de eieren een voor een toe en mix goed door.
  4. Voeg vervolgens de melk, amandel- en havermeel, baking soda en zout toe en mix tot een egaal beslag.
  5. Prak de rijpe bananen glad met een vork, voeg het mengsel toe aan het beslag en giet het beslag in het cakeblik.
  6. Snijd de overgebleven banaan in de lengte door de helft, leg met de bolle kanten in het beslag en strooi de pecannoten erover en bestrooi met de rest van de suiker (45 gram).
  7. Zet ‘m 65 min. in de voorverwarmde oven. Check wel altijd even met een satéprikker of de cake gaar is!
  8. Haal de bananencake uit de oven en laat hem afkoelen (al is ie warm ook wel erg lekker…)

Deze pompoencake met kokos bacon is bedacht en uitgevoerd door Yara van Dubbel Zoet.

Recipe Maaike 2 - Live Puri

Recipe Ingredients:

Waardering redacteur:
4.5

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!