Social media vlam: via Instagram naar yoga

11 oktober 2018 in Lifestyle
Iphone met social media iconen

Social media, love it or hate it…

Ik ben geen digibeet, ben zelfs vrij handig met techniek en technologie. Als de printer of modem het niet doet, ben ik altijd aan de beurt. Maar social media zoals een Facebook, Instagram of Snapchat account? Ho maar! Dat was niet echt aan mij besteed.

Met 10,8 miljoen Nederlanders op Facebook en 4,1 miljoen op Instagram, was het commercieel gezien natuurlijk een no brainer om aanwezig te zijn op deze kanalen. Als 1% daarvan nou eens Live Puri zou gaan gebruiken!? Toen ik met Live Puri startte, moest ik er dus toch aan geloven. Zonder privé account kan je namelijk geen zakelijk account openen.

Na een jaar heb ik er nog steeds een beetje haat/liefde verhouding mee. Iets met privacy, graag offline leven, ‘wat is er zo interessant aan mijn dagelijks leven’ om te delen… Wat als er geen likes op je kaasplank foto komen, heb je dan ineens een minder lekkere kaasplank gegeten? Stiekem voelt het namelijk wel zo. Ik blijf dat een moeilijk aspect vinden.

Oude en nieuwe vrienden
Maar eerlijk is eerlijk, het heeft toch ook z’n voordelen. Zo kom ik geregeld oude vrienden ‘tegen’.  Ik ben in België geboren en via Noord-Amerika, Frankrijk en de Dominicaanse Republiek in Nederland terecht gekomen. In die tijd heb ik veel mensen leren kennen op veel verschillende plekken maar helaas ook velen in de tussenliggende 20 jaar uit het oog verloren. Dankzij social media komt er zo nu en dan weer eentje boven water. Erg leuk!
Het online leven leidt ook vaak tot inspirerende offline ontmoetingen: achter al die te gekke Instagram accounts zitten zowaar echte mensen. Vaak zie je alleen prachtige foto’s maar door Live Puri heb ik al met verschillen mensen in real life afgesproken. Zo kwam ik in contact met top sporters, voedingscoaches, foodies en andere zelfstandige ondernemers.  Inspirerende mensen die ik anders nooit had leren kennen. Daar krijg ik energie van! 

Ik-ben-geen-wuivend-riet
En yoga natuurlijk! Ok, deze behoeft misschien wat meer uitleg. De bal ging rollen toen ik met Live Puri foodies ging volgen. Wat een hoop perfecte en lekkere smoothie bowls en sport poses zie je dan langskomen. Vaak kwam yoga langs. Ik ben geen yoga type. Per ongeluk (!) sloot mijn man een jaarabonnement af op een yoga app door wat mis te klikken op Instagram. (Er is een reden waarom ik altijd de modem moet fixen). Zonde om dan niet eens een keer te proberen toch? Blijk ik stiekem toch een yoga type te zijn. 😉 Niet het ik-ben-een-wuivend-riet type yoga, maar lekker poweren op die mat!

In de vakantie neem ik met veel plezier een sociale pauze en open ik de apps alleen om van die 300 rode meldingen af te zijn. Maar de rest van het jaar? Mag ik toch graag ook een keertje vlammen over de digitale social snelweg. Ben benieuwd hoe jullie social media omarmd hebben en wat jullie vinden van ons Live Puri account op Instagram! Neem gerust een kijkje!

Liefs,
Maaike

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief