Proteine Wafels binnen 5 minuten op tafel
Als Nederbelg hou ik natuurlijk van wafels. Dat is echt een no-brainer! Ik heb al een keer gedeeld bij het recept van deze hartige wafels hoe diep de liefde zit. Maar proteine wafels maken is nu pas echt mijn nieuwe passie geworden!
En zoals het een echte wafel betaamt, hebben deze proteine wafels een krokant jasje met een heerlijke binnenkant dankzij het secret ingredient! Je kan ze volledig zonder koolhydraten maken met bijvoorbeeld amandelmeel. Maar met gewone bloem kan ook en dan zijn ze nog steeds veel lager in koolhydraten dan gewone wafels.
Bovendien kan zelfs je kleine nichtje van 3 dit recept laten lukken. Dus zet het wafelijzer maar vast aan!
Ingredienten voor 3 wafels
- 35 gram Live Puri vanille eiwitpoeder licht gezoet
- 15 gram meel (amandel, bloem, haver)
- een scheutje melk
- een scheutje spa rood*
- 1 ei
- een klein klontje boter
Bereiding
- Verwarm het wafelijzer.
- Doe alle ingrediënten in een kom en klop met een mixer totdat je een ietwat dik beslag overhoudt. Wafelbeslag is dikker dan pannenkoeken. Is het iets te droog, voeg dan nog wat melk toe. Is het te dun? Voeg dan nog wat eiwitpoeder of bloem toe.
- Bakken en smullen maar!
* Spa rood toevoegen aan je deeg is een best kept secret en zorgt voor een extra luchtige wafel. Heb je dit niet in huis, vervang dit dan gewoon door wat extra melk.