Koolhydraatarme Cupcakes
Mag ik jullie aandacht voor deze schandalig lekkere koolhydraatarme cupcakes van Marianne? Vooraleer ik ga lopen pronken met de fijne voedingswaarden of heerlijke smaak van deze cupcakes, moet me nog even iets van m’n hart.
Want ik ben namelijk zo apetrots op iedereen die aan de slag gaat met het Live Puri eiwitpoeder en dan dit soort creaties maakt! En toen Marianne (20 kilo lichter!) onlangs op Instagram stond te stralen, zei ze dat dat kwam ‘met behulp van jouw producten’. Het roer heeft ze helemaal zelf omgegooid natuurlijk maar toch is het enorm gaaf om een bijdrage te kunnen leveren aan zo’n happy verhaal!
Terug naar de koolhydraatarme cupcakes… Het fijne aan haar recept is dat het zo enorm veelzijdig is. Je kunt er echt alle kanten mee op. Ga voor naturel, suikervrije chocolade of vul ze met ‘Nutella’ (uiteraard niet zo koolhydraatarm).
Al met al: dit is hét bewijs dat het bakken van eiwitrijke, koolhydraatarme cupcakes de moeite waard is. Let’s go!
Bereidingstijd
10 min + 20 min oventijd
Voedingswaarde
Per cupcake: 160 kcal, 3,5 gr koolhydraten, 15,4 gr vet, 13,1 gr eiwitten.
Ingrediënten voor 10 stuks:
- 200 gram amandelmeel
- 30 gram Live Puri vanille eiwitpoeder licht gezoet
- 30 gram Steviala Ery Pure
- 2tl wijnsteen bakpoeder
- 4 eieren
- 1 dopje vanille extract
- 100 ml amandelmelk
- Optioneel: 1 tl cacaopoeder of kaneel of suikervrije chocolade druppels (of Nutella). Je kan er je eigen twist aan geven!
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Meng alle ‘droge’ ingrediënten bij elkaar in een kom.
- Voeg de ‘natte’ ingrediënten erbij en mix door elkaar. Roer er optioneel cacaopoeder, kaneel of Nutella doorheen.
- Vul je bakvorm of cupcake vormpjes en bak de koolhydraatarme cupcakes in de oven gedurende 15 tot 20 minuten.
- Even testen met een sate prikker helpt om te bepalen of ze gaar zijn.
- Laten afkoelen en smullen maar!
Dit recept en de foto’s van deze koolhydraatarme cupcakes zijn van Marianne. Volg haar op Instagram voor een kijkje in haar baksels en creaties!