Heerlijke bloemkool tosti
Gek genoeg is niet iedereen fan van bloemkool. Maar geloof me, lieve bloemkoolhaters: zo lust je het wél! In deze bloemkool tosti gaat de groente namelijk vermomd je bord op. En van de typische bloemkoolsmaak is niks meer te merken.
Overigens heb ik deze belofte niet zelf verzonnen. Anouk die dit recept creëerde is ervan overtuigd dat echt iedereen bloemkool lust. En als ik eerlijk ben, ze heeft mij ook overtuigd! Bovendien is deze bloemkool tosti de lekkerste manier om (zelfs ongemerkt) aan de dagelijkse portie groenten te komen!
En hoe leuk is het om zo creatief in de keuken aan de slag te gaan. Weet je nog vroeger? Toen je elke dag boterhammen at? Those days are over!
Bereidingstijd
15 minuten + 20-25 minuten oventijd
Ingrediënten
- 400 gram bloemkool (200 gram roosjes en 200 gram stronk)
- 100 gram havermeel
- 20 gram Live Puri naturel eiwitpoeder (ongezoet)
- 1 theelepel bakpoeder
- Zout
- 3 eieren
- Kaas (plakjes of geraspt)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180°C).
- Snijd de bloemkool in kleine stukjes, rasp deze zo fijn mogelijk en doe het in een grote kom.
- Voeg het havermeel, eiwitpoeder, bakpoeder, zout en de eieren toe en meng alles tot een egaal beslag. Als er veel stukjes in het beslag zitten kun je het best nog een beroep doen op je staafmixer of blender.
- Spreid het mengsel in een vierkant uit op een ingevette bakplaat, en bak deze 20-25 minuten in de oven.
- Laat het bloemkoolbrood iets afkoelen, en snijd er volgens 8 kleinere (ter grootte van een casinoboterham) vierkanten van.
- Leg 2 stukken bloemkoolbrood naast elkaar, beleg er eentje met kaas en klap de ander er bovenop. Doe dit met alle stukjes.
- Doe ze in het tosti-ijzer tot beide kanten goudbruin zijn en de kaas volledig is gesmolten. Direct uit het ijzer is de bloemkooltosti slap – na 1 minuut afkoelen super krokant!
Anouk creëerde dit heerlijke recept van bloemkool tosti. Net als deze proteïne fluff of deze hartige wafels. Meer inspiratie van Anouk? Volg haar dan op Instagram voor nog veel meer leuks en lekkers!