Suikervrije koolhydraatarme marsepein
Zeg je marsepein, denk je aan Sinterklaas. Tenminste, dat doe ik. Die zachte korzelige structuur, die heerlijke zoete lekkernij, die warme winteravondjes! Mijn oma kocht elk jaar een groot roze marsepeinen varken wat we dan heerlijk samen gingen verorberen. Nog één klein stukje dan…
Toen Anouk (je kent haar misschien al van deze koolhydraatarme Victoria Sponge Cake of deze shake in a cakeroll), met het idee voor een suikervrije koolhydraatarme en eiwitrijke marsepein aankwam, maakte mijn hart dus een sprongetje! Ze maakte een suikervrije marsepein met vanille Live Puri eiwitpoeder. Een lekker suikervrij alternatief wat ook nog eens helemaal dezelfde structuur heeft als mijn ouderwetse roze varken!
Voortaan hoort marsepein dus niet alleen meer bij Sint. Deze suikervrije koolhydraatarme marsepein balletjes mag je gewoon altijd even tussendoor! Omdat het kan!
Bereidingstijd
Ingrediënten:
- 90 gram amandelmeel
- 30 gram Live Puri vanille eiwitpoeder licht gezoet
- 60 gram Steviala frost
- 2 gepasteuriseerde ei eiwitten
- 2 drupjes amandel aroma/essence
- snufje zout
Bereiding
- Meng alle ingrediënten behalve de Steviala in een kom en kneed met de hand door elkaar.
- Voeg de Steviala toe naar smaak.
- Indien de structuur nog niet naar wens is, voeg dan wat extra amandelmeel toe.
- Rol er met de hand bolletjes van. Of kneed er een varkentje van (als je dat kan).
- Geniet!
De marsepein bewaar je best in de koelkast en is 7 dagen houdbaar. Als je erin slaagt ze niet allemaal in 1 keer op te eten.
Dit recept en de foto zijn van Anouk Goedegebuur. Meer inspiratie van Anouk? Volg haar dan op Instagram voor nog veel meer leuks en lekkers!