Koolhydraatarme hazelnoot Bueno cupcakes

16 april 2023 in Koolhydraatarm
Koolhydraatarme-hazelnoot-bueno-cupcakes Live Puri

Koolhydraatarme hazelnoot Bueno cupcakes

Gemaakt van een romige crèmevulling met hazelnoot, gecombineerd met een knapperig, fijn wafeltje en een laagje heerlijke melkchocolade. Tja, hoe je het ook wendt of keert, Kinder Bueno maakt wat los. En dan hebben we het natuurlijk vooral over die on-weer-staan-bare vulling. Maar wat als je vanwege een dieet of levensstijl je zo’n zalige reep met dito vulling juist móét weerstaan? Dan zijn er gelukkig deze koolhydraatarme hazelnoot Bueno cupcakes.

Het fijne aan dit recept is (naast de smaak) dat de cupcakes heel makkelijk zijn om te maken. Het is een kwestie van alle ingrediënten in een mengkom stoppen en ze door elkaar mixen. Of althans, bijna alle ingrediënten. De Dark Melties chocolade moet je eerst nog even smelten voor je ze door het beslag roert. Verder is het belangrijk dat je de cupcakes niet overbakt, want dan kunnen ze te droog worden. Koolhydraatarme hazelnoot Bueno cupcakes met een brownie-structuur; dat is waar we naar streven.

Hoe een fantastisch recept als deze koolhydraatarme hazelnoot Bueno cupcakes op onze website terechtgekomen is? Nou, dat zullen we je vertellen. Deze koolhydraatarme hazelnoot Bueno cupcakes zijn het resultaat van de ‘gekke combinatie give-away’ van Anne van Fun and Healthy Food. Eens in de zoveel tijd vraagt zij haar volgers om leuke, gekke verzoeken of replica’s van bestaande lekkernijen in te sturen. Hoe te gek is dat!? Haar ene creatie is nog beter dan de ander, dus we raden je aan om een kijkje te nemen op haar website en (mocht je dat nog niet doen) haar te volgen op Instagram.

Bereidingstijd

30 minuten voorbereiden + 30 minuten bakken + 30 minuten laten rusten

Voedingswaarde

Per koolhydraatarme hazelnoot Bueno cupcake: 361 kcal, 3.8 gr koolhydraten (waarvan 2.5 suikers), 31.2 gr vet, 12.5 gr eiwitten

Ingrediënten voor 8 cupcakes

Crèmevulling met hazelnoot

  • 60 gram hazelnoten
  • 15 gram Steviala Frost
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 1/2 tl vanille extract
  • 75 gram witte (suikervrije) chocolade

Topping

  • 75 gram mascarpone
  • 20 gram hazelnootvulling
  • 20 gram Steviala Frost
  • 50 gram verse slagroom

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden (hetelucht) en zet een cupcake vorm klaar. Je kunt een stalen vorm en papiertjes, of een silicone variant gebruiken. Om ze mooi te serveren, is het gebruik van de papiertjes altijd fijner.
  2. Begin met het smelten van de Dark Melties. Dit kun je doen in de magnetron of op de au bain-marie manier. Houd de gesmolten mesties apart.
  3. Doe vervolgens het amandelmeel, de cacao, het eiwitpoeder, de kristal sweet en het zout in een mengkom en meng dit goed door elkaar. Voeg hier één voor één de eieren, de baking soda en de appelazijn aan toe. Meng tot je een glad beslag hebt, en spatel daar tot slot het vanille extract en de gesmolten chocolade door.
  4. Verdeel het beslag in 8 cupcake vormpjes en bak de cupcakes 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de cupcakes uit de oven en laat ze afkoelen. Ga dan verder met het recept door de topping te maken.

Hazelnoot vulling

  1. Doe de hazelnoten in een keukenmachine en maal ze fijn. Voeg vervolgens de Frost toe en mix het nog eens door. Laat de keukenmachine vervolgens zachtjes draaien en schenk – beetje bij beetje – de zonnebloemolie en het vanille extract bij het hazelnoot-frost mengsel. Mix het geheel 3 minuten in de keukenmachine.
  2. Smelt de witte chocolade in de magnetron of middels de au-bain-marie methode. Als de chocolade gesmolten is, schenk je ook deze in de keukenmachine. Mix het geheel voor 2 minuten in de keukenmachine. De hazelnootvulling is nu klaar! Houd 30 gram van de vulling apart en schep de rest in een spuitzak met een rond spuitmondje.

Topping

  • Maak de topping door de mascarpone met de frost op hoge snelheid romig op te kloppen. Voeg vervolgens de slagroom toe en mix tot deze stijf is. Schep hier tot slot de hazelnootvulling bij en mix tot een romig geheel. Mocht er nog vulling over zijn (die je eerder in de spuitzak hebt gestopt), dan kun je dit hier ook nog bij doen.  Zet de mengkom met de topping 30 minuten in de koelkast.

Opbouwen

  • Haal met een lepeltje uit het midden van ieder cupcake een ‘hapje’ en spuit in ieder hapje de hazelnootvulling. Leg het hapje dat je eruit heb geschept er weer bovenop. Herhaal dit tot alle cupcakes klaar zijn.
  • Haal de kom met de topping uit de koelkast en schep dit in een spuitzak met een mooi spuitmondje. Spuit tot slot een mooi toefje bovenop elke cupcake.

Je kunt de gevulde en gedecoreerde cupcakes het best bewaren in een kaartdoos op een koele plek. Op die manier houd je ze 2 tot 3 dagen vers. Maar deze informatie kun je direct vergeten, ze zijn dan natuurlijk allemaal al op!

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!