Eiwitrijke wortelmuffins
Deze eiwitrijke muffins met wortel zijn smeuïg, subtiel zoet en zitten barstensvol eiwit. Zó lekker en gezond heb je ze nog nooit gegeten! Ingrediënten verzamelen en bakken maar, want deze eiwitrijke muffins met wortels zijn wederom een bewijs dat bakken met Live Puri eiwitpoeder een groot succes is.
Dat muffins lekker en simpel zijn wist je waarschijnlijk al. Tegenwoordig zijn muffins namelijk overal te koop in allerlei verschillende smaken. Muffins met blauwe bessen, muffins met appel, muffins met chocoladestukjes en muffins met wortel. Wortelmuffins kunnen verraderlijk zijn, want ze klinken als een gezond tussendoortje of een voedzaam ontbijt. Het tegendeel is waar; in een carrot cake muffin van de bakker zit vooral tarwebloem, boter en suiker. Vaak zit er zelfs helemaal geen wortel in! Dat kan gelukkig anders. Hoog tijd om zelf gezonde, eiwitrijke muffins met wortel te maken!
Fun fact: de receptontwikkelaar van deze muffins is een erkend diëtiste van LijfStijl diëtisten. Je kunt bij hen terecht met al je vragen over voeding, maar ook voor inspiratie en gezonde recepten. Bekijk zeker eens de website https://www.lijfstijldietisten.nl en volg de @lijfstijldietisten op Instagram.
Bereidingstijd
20 minuten bereiden + 25 minuten bakken
Voedingswaarde
Per muffin: 187 kcal, 18,6 gr koolhydraten (waarvan 10,1 gr suiker), 7,5 gr vet, 11 gr eiwit.
Ingrediënten
- 100 gram wortel
- 1 banaan
- 1 ei
- 75 gram speltmeel
- 50 gram Live Puri eiwitpoeder kokos ongezoet
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 1 theelepel gemberpoeder
- 2 eetlepels honing
- 50 gram pecannoten
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rasp de wortel fijn, prak de banaan met een vork en klop daar het ei doorheen.
- Doe het meel in een kom, samen met de kruiden, het eiwitpoeder, het bakpoeder en de honing. Voeg ook het wortelmengsel toe en meng alles goed door elkaar.
- Vet 6 muffinvormpjes in en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins in circa 25 minuten gaar.
Recipe Maaike 2 - Live Puri
Recipe Ingredients:
4.5