Eiwitrijke Pizzadonuts

04 januari 2022 in Lunch
Eiwitrijke pizzadonuts met Live Puri eiwitpoeder

Eiwitrijke Pizzadonuts

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, maak je dit ultieme comfort food klaar in een handomdraai. Er wordt geen gist gebruikt, dus het deeg hoeft niet te rijzen. Lekker lunchen met een eiwitrijke pizza donut, of last minute een gezonde pizza in donutvorm op tafel zetten tijdens het diner? Het kan allemaal!

Nog meer reden nodig om deze donuts te maken? Ik heb er genoeg voor je! Bijvoorbeeld veelzijdigheid van dit recept; je kunt deze donuts naar jouw favoriete pizza laten smaken. Je kunt experimenteren met verschillende groentes en kazen – zolang je de verhoudingen maar aanhoudt.

Tatum ging los met olijven, zongedroogde tomaatjes, geraspte kaas, Italiaanse kruiden en uiteraard ons naturel eiwitpoeder. Een ontzettend lekkere combinatie die volgens haar nĆ³g lekkerder wordt als je de pizza donuts na het bakken besmeert met pesto of tomatentapenade.

Eerder deelden we al deze eiwitrijke pompoen hummus van Tatum.Ook super lekker en ideaal voor op je broodje (ipv boter bijvoorbeeld) of op een toastje!

Bereidingstijd

15 min + 20 minuten oven

Voedingswaarde

Per pizzadonut: 153 kcal, 13 koolhydraten (waarvan 1 gr suiker), 7 gr vet, 9 gr eiwitten

Ingrediƫnten:

  • 110 gr tarwemeel
  • 30 gr Live Puri naturel eiwitpoeder ongezoet
  • 1 ei
  • 120 ml melk
  • 30 ml olijfolie
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 20 gr olijven
  • 20 gr zongedroogde tomaten
  • 25 gr geraspte kaas
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • Snufje peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Breek het ei, doe het ei in een beslagkom en mix met de melk en de olijfolie.
  3. Voeg het meel, eiwitpoeder, bakpoeder en alle kruiden toe en mix weer.
  4. Snijd de zongedroogde tomaten en de olijven in kleine stukjes en roer, samen met de geraspte kaas, door het beslag.
  5. Vet de donutvormpjes in met olijfolie of bakspray en vul de vormpjes met het beslag.
  6. Bak de pizzadonuts in 20 minuten gaar in de oven, laat afkoelen en bestrooi nog met wat extra kaas en Italiaanse kruiden.

Tip: besmeer de donuts met een beetje pesto of tomatentapenade. Buonisssssimo !

De foto’s en het recept van deze eiwitrijke pizzadonuts zijn van Tatum. Volg haar op Instagram voor nog meer gezonde inspiratie!

Gerelateerde recepten

Schrijf je nu in en ontvang 10% korting op je volgende bestelling!

Nieuwsbrief