Eerder maakten we al deze homemade lunchrepen, maar deze zelfgemaakte eiwitrepen zijn ook weer zo lekker! Dit wordt zeker jouw nieuwe favoriet. Koop jij wel eens een eiwitreep? Vaak zit er veel suiker aan toegevoegd of zijn ze erg taai. Op de labels wordt wel gezwaaid met een hoog eiwitgehalte, maar wat je allemaal nog meer binnenkrijgt lees je pas als je de omvangrijke ingrediëntenlijst leest.
Ellen Geerlings heeft het ideale recept ontwikkeld: écht lekker en niet vol met dadels, havermout of andere koolhydraatrijke producten zat. Niets mis mee hoor, maar wees nou eerlijk, een eiwitreep met 2x zoveel koolhydraten (vaak suikers) dan eiwitten is toch geen eiwitreep? Dit recept biedt de oplossing! Deze zelfgemaakte eiwitrepen zitten bommetjevol goede voedingsstoffen, de koolhydraten komen praktisch alleen maar uit vezels (worden je darmen blij van) en door de hoeveelheid vetten verzadigen ze prima.
Soms heb je tussendoor trek. Of ga je sporten en wil je even wat energie. Op dat soort momenten is het heel verleidelijk om te gaan voor een plakje ontbijtkoek, een appel of die snickers uit de automaat. Maar als je zo’n reepje in je tas hebt, zijn de verleidingen van de snoepautomaat als sneeuw voor de zon verdwenen. Want eerlijk, hij is niet alleen gezond maar ook nog eens verrukkelijk lekker. Combineer een snickers met een gezonde chocoladereep en je hebt de smaak van deze zelfgemaakte eiwitreep te pakken. Dat wil je toch?
Bereidingstijd
3 minuutjes
Ingrediënten voor 9 repen:
Bereiding
Heb je alleen een blender? Die trekt dit waarschijnlijk niet, maar je handen kunnen ook een hoop.
Als het je lukt om ze niet allemaal op te eten, dan kan je ze per reep verpakken en invriezen. Zo heb je altijd een eiwitrijke snack om mee te nemen!
Dit recept is van Ellen. Ellen is voedingscoach en weet ons altijd weer te verrassen met top tips en lekkere recepten! Kijk zelf maar eens…