Homemade eiwitrijke lunchrepen
Deze eiwitrijke lunchrepen zijn makkelijk te maken en geven je een gezond verzadigd gevoel. Met als basis de Live Puri maaltijdvervanger, heb je een reep boordevol eiwit, essentiële vetten, antioxidanten, vezels en vitamines en mineralen.
Ze zijn heerlijk, koolhydraatarm, ideaal voor onderweg en je kan ze makkelijk van te voren klaar maken. En dat met slechts 188 calorieën per stuk. Wat wil je nog meer!? En als je een ideaal tussendoortje wil voor op je werk, snij je de reep in kleine blokjes en heb je een perfect hapje. Heerlijk bij een kopje thee of koffie ook!
Als je een lekkere eiwitreep wil maken met het Live Puri cacao eiwitpoeder, kunnen we het recept van deze zelfgemaakte eiwitreep ook van harte aanbevelen!
Bereidingstijd
15 min bereiden + 60 minuten koelkast
Voedingswaarde
per stuk: 188 kcal, 1 gr koolhydraten, 15 gr vet, 12 gr eiwitten.
Ingrediënten voor 12 stuks:
- 65 gr kokosolie
- 75 gr ongezouten amandelpasta
- 125 ml ongezoete amandel/rijst/soya/hennep melk
- 130 gr Live Puri maaltijdvervanger Vanille of Live Puri vanille eiwitpoeder
- 40 gr amandelmeel
Toplaag:
- 70 gr pure chocolade (suikervrij)
- 15gr kokosolie
- 20gr amandelnoten grof gehakt
Bereiding
- Verwarm de kokosolie heel voorzichtig in de magnetron totdat deze vloeibaar is. Kokosolie heeft een laag smeltpunt dus heeft maar weinig nodig om te smelten. Goed in de gaten houden dus om te voorkomen dat het gaat koken. Meng vervolgens samen met de amandelpasta en de melk in een medium grote kom. Meng door elkaar met een klopper totdat het een samenhangend mengsel wordt. Voeg het Live Puri vanille maaltijdvervanger poeder en het amandelmeel toe en meng goed met een houten spatel. Dit mengen duurt een paar minuten. Blijf de massa goed doorscheppen totdat al het poeder opgenomen is. Voeg de helft van de gehakte amandelen toe. Het deeg blijft kruimelig.
- Leg bakpapier in een platte bakvorm van 30 x 15cm en giet het mengsel in de bakvorm. Duw het deeg eerst goed aan met je handen en daarna met een lepel zodat het een platte koek wordt.
- Om de toplaag te maken, verwarm je de chocolade en de kokosolie samen even in de magnetron totdat ze vloeibaar worden. Roer goed door elkaar en giet over het deeg zodat het chocolademengsel over het gehele deeg verspreid is.
- Strooi de andere helft van de gehakte amandelen vervolgens over de chocolade heen.
- Plaats gedurende een uur in de koelkast. Snij in reepjes en smullen maar. Gekoeld het lekkerst!
Je kunt de lunchrepen twee weken bewaren in de koelkast. Maar ik verwacht dat je ze niet zo lang met rust zal kunnen laten 😉